Tatanén konservasi, prakték pangsaéna ngalawan perubahan iklim

Tatanén konservasi

Gambar - Interempresas.net

Tatanén mangrupikeun kagiatan anu diperyogikeun pikeun masing-masing urang. Hatur nuhun ka anjeunna, urang tiasa waé ngagaduhan karinjang katuangan pinuh. Nanging, éta mangrupikeun salah sahiji anu ngirim pang émisi kana atmosfir. Ngan Spanyol anu tanggung jawab 15% diantarana, anu seueur upami urang ngemutan yén rata-rata dunya nangtung 14%.

Suhu di nagara éta bakal laun ningkat kusabab perubahan iklim, sareng ieu bakal nimbulkeun tantangan anu beuki nambahan pikeun patani, khususna anu di daérah Mediterania. Érosi, kurang curah hujan sareng panas anu berkepanjangan tiasa nyababkeun aranjeunna seueur karugian. Pikeun ngahindarkeun akibat anu dramatis, prakték-prakték anyar diterapkeun, sapertos tatanén konservasi.

Naon tatanén konservasi?

Jenis kagiatan ieu pikaresepeun pisan, sabab éta manpaat pisan pikeun tatanén nyalira boh pikeun lingkungan. Éta sababna prakték anu tujuanna pikeun ngalestarikeun, ningkatkeun sareng ngamangpaatkeun sumber daya alam anu langkung éfisién ngalangkungan pengendalian taneuh, cai, agén biologis sareng input éksternal.

Janten, patani anu nyoko kana prakték ieu anu badé dilakukeun nyaéta sagala kamungkinan pikeun miara sareng ngajagi lahan anu anjeun damel ku muterkeun pepelakan, nganggo pupuk kimia hungkul nalika diperyogikeun pisan sareng nutupan taneuh sareng jukut liar asli atanapi lebu pepelakan kanggo ngajagi tina érosi.

Anu ngagaduhan manpaat?

Kalayan sadaya ieu, sababaraha manpaat penting kahontal, nyaéta ieu di handap:

  • Ngirangan émisi karbon dioksida (CO2) ku henteu nganggo mesin tatanén sakalian. Di Spanyol, 52,9 juta CO2 bakal disimpen.
  • Érosi taneuh dihindari 90% numutkeun kajian anu dilakukeun ku Asosiasi Spanyol Pertanian Lahan Bumi (AEAC.SV).
  • 20% kanaékan paningkatan énergi dibandingkeun sareng tanam biasa, ngahontal 50% gumantung kana jinis pamotongan sareng luasna.
  • Ngidinan ngahémat dugi ka 24% pikeun pasokan.

Tatangkalan dibudidayakeun

Maka, organisasi dina mayungan lingkungan, sapertos Alianza por el Clima, Greenpeace, Fundación Renovables atanapi Amigos de la Tierra, komitmen kana prakték ieu anu ngamungkinkeun katuangan dihasilkeun sahingga planét tiasa diurus.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.