Tutuwuhan langkung kakeunaan ibun kusabab perubahan iklim

Tutuwuhan kalayan salju

Anjeun pasti atos perhatoskeun yén dina sababaraha taun ka pengker aya tangkal, sapertos tangkal almond, anu mekar sateuacan waktosna. Ieu, anu tiasa janten acara anu saé, éta tiasa nyababkeun aranjeunna seueur masalah nalika ibun pencét, ku alesan saderhana yén sél anu ngawangun kelopak teu tahan dina suhu anu handap. Sareng upami teu aya kembang, moal aya buah.

Parobihan iklim ngajantenkeun musim semi payun, tapi éta mangrupikeun cinyusu sareng ciri khas usum salju, nyaéta: saminggu thermometer tiasa maca dua puluh darajat Celsius, tapi dina hiji dinten turun ka lima atanapi genep derajat anu bunuh diri langkung lembut. Janten, buahna pepelakan aya dina bahaya.

Numutkeun studi diterbitkeun dina jurnal alam Communications, pepelakan di Éropa salami 30 taun parantos neraskeun jaman tumuhna tilu dinten sateuacanna sareng akhir usum salju. Parobihan ieu ngalaan aranjeunna ka musim semi, nyaéta nalika kembang sareng daun mekar. Janten, nalika aya ibun, sareng nyalira hujan salju, éta janten lemah pisan, sahingga kembang abort sareng daunna kaduruk, atanapi ragrag langsung, anu pepelakan dipaksa nyéépkeun tanaga deui pikeun ngahasilkeun tina anyar.

Badami.

Tangkal badami ti kebon kuring. Poto anu dicandak tanggal 20 Januari 2018. Éta parantos mimiti kembangan dina 8 bulan éta.

Sabalikna, di Asia sareng Amérika Kalér jumlah dinten pepelakan sangsara tina ibun parantos turun, tapi sanés kumargi daérah éta téh tiis tapi sabab pemanasan global parantos ngirangan sababaraha dinten sataun na ibun kajantenan. Sanaos kitu, parantos aya épisode dimana musim semi mimiti ieu ngalaman pangaruh négatip pisan: di 2007 aya saminggu ibun semi di Amérika Serikat tengah sareng wétan anu ngirangan produksi gandum ku 19%, diantarana persik 75% sareng apel sareng kenari 66%.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.