Pentingna Mediterania salaku tilelep sareng sumber CO2

Laut Tengah

Hiji studi anu dilakukeun ku panaliti ti IUniversitas Institute pikeun Panilitian Cai sareng Departemen Ékologi Universitas Granada nunjukkeun yén kontribusi lebu ti gurun Sahara sanggup ningkatkeun peran Laut Tengah salaku tilelep CO2.

Naon anu tilelep CO2? Éta mangrupikeun daérah anu sanggup nyerep CO2 tina atmosfir sareng henteu balikkeun kana siklusna deui tapi éta CO2 tinggalkeun sirkulasi atmosfir.

Panilitian ieu dilaksanakeun dina jero proyek TUJUAN nunjukkeun yén Laut Tengah mangrupikeun tilelep pikeun CO2 atmosfir di daérah laut anu kabuka. Éta jawab ngaleungitkeun CO2 tina siklus di daérah ieu, tapi ngajantenkeun salaku sumber CO2 di basisir dimana éta tiasa ngahasilkeun.

Tina pamanggihan ieu, usaha parantos diuji kumaha ékosistem ieu anu janten tilelep sareng sumber CO2 bakal ngaréspon kanaékan panambah lebu tina Sahara sareng radiasi ultraviolét. Pentingna mariksa réspon ékosistem ieu kana variabel ieu aya dina kanyataan yén éta mangrupikeun faktor parobihan global anu paling penting anu mangaruhan daérah Mediterania.

Debu sahara

Hasil ékspérimén anu parantos dilaksanakeun dina situs buktina kamampuan ganggang pikeun tiasa nyerep CO2 tina atmosfir sareng janten polah tilelep. Panulis laporan ieu nyaéta Marco Jabalera Cabrerizo, sareng anjeunna damel di Jurusan Ékologi di Universitas Granada.

Panaliti parantos nyebatkeun yén dina sababaraha dasawarsa ka tukang, lebu lebu Sahara dibarengan ku ningkatna paparan sinar ultraviolét tiasa nekenkeun peran Laut Tengah salaku régulator tingkat CO2 dina waktos anu caket. Éta sababna hasil tina panilitian ieu kalintang aya hubunganana upami urang nempatkeun kana kontéks parobihan iklim ayeuna sabab tiasa ngawartosan upami ékosistem laut bakalan janten tilelep CO2 atanapi salaku sumber kapayunna.

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.