Pamutihan kadua teras-terasan dina karang

pemutihan karang

Konsékuansi tina parobihan iklim janten bahaya pikeun rébuan spésiés sato sareng tutuwuhan di seluruh planét. Dina hal ieu, urang ngalih deui ka belah wétan-wétan Australia pikeun ningali Great Barrier Karang anu kaserang whitewash masif anu sanés pikeun sataun kadua berturut-turut.

Upami ieu diteraskeun, naon anu bakal kajadian ka terumbu karang?

The Great Barrier Karang

The Great Barrier Reef mangrupikeun ékosistem sakitar 2.300 kilométer panjangna anu parantos dinyatakeun salaku Situs Warisan Dunya ku UNESCO. Bleaching disababkeun ku naékna suhu cai laut kusabab perubahan iklim.

Masih dini teuing pikeun terang upami épék na anu ngirangan bakalan tiasa dibandingkeun sareng pemutihan taun kamari, dianggap anu paling parah dina rékor di Great Barrier Reef, dimana kasus anu sami kajadian di 1998 sareng 2002.

Henteu janten masalah deui upami kajadian ieu saé pisan atanapi langkung goréng tibatan anu sateuacanna, éta ngan ukur masalah yén iklim dunya robih sareng nyandak kajadian anu ekstrim langkung sering ka Great Barrier Karang.

Maot karang

pemutihan karang kusabab perubahan iklim

Parobihan parobihan iklim taun kamari ngabasmi 22% karang dina ékosistem sapanjang 2.300 kilométer. Karang ngagaduhan hubungan simbiotik khusus sareng ganggang mikroskopis anu disebut zooxanthallae, anu nyayogikeun hostna ku oksigén sareng bagian tina sanyawa organik anu dihasilkeun ngalangkungan fotosintésis.

Kalayan parobihan iklim sareng suhu anu naék, ieu katekanan setrés lingkungan, janten seueur karang ngusir zooxanthallae sacara masal, sareng polip karang tetep henteu aya pigménna. Kusabab henteu ngagaduhan pigmén, katingalina ampir transparan dina rorongkong sato.

Unggal taun rébuan karang maot kusabab parobihan iklim sareng dina tingkat anu urang teraskeun rereged, suhu laut sareng sagara moal liren naék.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.