Panasan laut sagara parantos langkung saé 13% tibatan anu diarepkeun

sagara

Kiwari, urang nganggo bahan bakar fosil pikeun seueur tujuan anu, nalika éta ngajantenkeun kahirupan urang langkung gampang, pangaruh samping anu teu dihoyongkeun tina nambihan karbon dioksida ka atmosfir. Janten, ti saprak 1980 tingkat CO2 ningkat langkung ti 40% anu nyababkeun pemanasan global gancang.

Sagara nyerep langkung ti 90% tina sadayana éta téh panas, hal anu, teu bisa dihindari, nyababkeun seueur masalah kana kahirupan anu aya dina diri aranjeunna.

Numutkeun kana panilitian anu diterbitkeun dina jurnal 'Science Advances', pemanasan sagara parantos 13% langkung luhur tibatan anu diarepkeun sareng teras ngagancangkeun. Pikeun ngahontal kasimpulan éta, aranjeunna nganggo sistem flotasi Argo, nyaéta floats anu naék sareng turun sacara otonom di sagara, ngumpulkeun data suhu di jerona 2000 méter. Sakali diunggah, aranjeunna ngintunkeun data ieu sacara nirkabel ka satelit pikeun analisis salajengna.

Ku ngabandingkeun ukuran suhu sareng hasil anu diitung tina modél komputer, sareng nganggo data suhu anu anyar, aranjeunna tiasa terang yén tingkat pemanasan taun 1992 ampir dua kali langkung luhur tibatan 1960. Ieu ngandung harti yén pemanasan laut beuki gancang dina sababaraha taun ka pengker.

Sagara sareng gunung

Panaliti mendakan yén sagara kidul parantos ngalaman pemanasan anu luar biasa, sedengkeun Atlantik sareng Samudera Hindia nembé ngamimitian ngalaksanakeun prosés ieu. Masih, teu aya ragu éta, sabab suhu naék, saeutik demi saeutik sareng laun sadaya bagéan planét Bumi bakal kapangaruhan.

Dina kasus khusus lautan, urang parantos ningali akibatna: terumbu karang ngabodaskeun, populasi krill parantos dikirangan langkung ti 80%jeung aya sababaraha sato, sapertos ubur-ubur, anu mimiti sumebar.

Anjeun tiasa maca pangajaran anu lengkep di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.