Pemanasan global ngirangan jumlah reindeer

Reno

Sato simbolis tina liburan Natal, rusa, ngalaman waktos anu sesah akibat tina pemanasan global numutkeun panilitian anu dipidangkeun dina rapat taunan British Ecological Society (BES) di Liverpool sareng dimuat dina jurnal Global Change Biology. Pendudukna ngaleutikan, sareng anu dilahirkeun tetep langkung alit sareng alit.

Naha éta tiasa bahaya punah? Tiasa waé. Cobi tingali kunaon.

Rusa anu lahir di Arktik Norwegia taun 1994 beuratna 55kg, tapi anu ngalaksanakeunana dina 2010 beuratna dua belas persén kirang, nyaéta 48kg. 12% sigana henteu saé, tapi éta kedah diperhatoskeun pikeun sato ieu beurat penting pisan pikeun baranahan sareng salamet spésiésnaSakumaha nyatakeun ku Steve Albon, pamimpin studi, anu nambihan: "Laporan parantos nunjukkeun yén nalika beurat rata-rata jalma dewasa kirang ti 50kg, pendudukna ngalaman panurunan anu parna."

Suhu permukaan di Arktik nyaéta, numutkeun élmuwan, 2,8 derajat Celsius langkung luhur tibatan di 2015, kitu reindeer gaduh seueur seueur masalah tuangeun tina lichens sareng lumut kumargi ieu parantos teu aya dina jangkauan aranjeunna sabab éta dilingkup handapeun lapisan és nalika usum salju. És anu tumiba dina bentang salju anu nyegah sato ieu tina tuang.

Reindeer

Lapar tiasa nyababkeun aborsi, atanapi nyababkeun orok dilahirkeun kalayan beuratna langkung handap tina normal, dugi ka kitu 61.000 reindeer parantos maot kalaparan di Semenanjung Yamal nyalira, di Siberia, nalika usum salju ti 2013 dugi ka 2014 kusabab hujan ageung dina salju.

Tim ieu nyukcruk rusa Arktik ti saprak 1994, nangkep sareng ngukurna ti umur 10 bulan, rute anu dituturkeun unggal usum salju sareng anu dianggo pikeun mulang taun payun kalayan ngémutan ukuran sareng beurat na.

Anjeun tiasa maca pangajaran anu lengkep di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.