Pemanasan global mangaruhan flora peujit

Flora peujit handapeun mikroskop

Tanpa baktéri sareng virus, moal aya sato anu hirup. Sanaos seueur anu tiasa nyababkeun panyakit, sababaraha diantarana bisa fatal, kanyataanna aya seueur deui anu ngabantosan host anu ngagaduhan kaséhatan. Kanyataanna, malah manusa moal salamet tanpa 2000 spésiés baktéri anu hirup di jerona.

tapi pemanasan global mangaruhan sadayana, kaasup flora peujit, numutkeun panilitian anu dimuat dina jurnal 'Alam Ékologi sareng Évolusi'.

Flora peujit atanapi microbiota nyaéta anu diwangun ku baktéri anu hirup dina peujit anu ngajaga hubungan simbiotik, duanana sacara koménsional sareng silihsisténis sareng hostna. Dina jero dirina, tiasa tumuh sareng ngalobaan di lingkungan anu sakitar 2 derajat Celcius langkung haneut tibatan di luar.

Najan kitu, dipikanyaho yén éta bisa dirobah ku rangkéan faktor intrinsik (sékrési peujit) sareng ekstrinsik (sapertos sepuh, setrés, pangobatan anu dipikagaduh ku host, sareng jinis diet anu dituturkeun). Tapi ayeuna ogé aya faktor anyar: pamanasan global, anu numutkeun kajian tiasa ngancurkeunana.

Spesimen kadal

Pikeun ngahontal kasimpulan ieu, panaliti parantos ngalaksanakeun kajian sareng kadal di fasilitas anu disebut Metatron, dimana aranjeunna sanggup ngendalikeun suhu sareng ningali kumaha sato réaksina, ogé flora peujitna. Kucara kieu, sanggup mastikeun yén lingkungan anu suhu 2 nepi ka 3ºC langkung luhur tibatan ayeuna, anu sapertos anu diarepkeun bakal janten akhir abad, karagaman kahirupan mikroba peujit parantos dikirangan 34% dina ngan sataun.

Akibatna, kadal kagungan harepan hirup anu langkung pondok tibatan masalah anu sanés anu henteu ngalaman tekanan klimatis simulasi, anu masihan seueur pamikiran, kumargi para ahli nyarios yén masalah ieu tiasa dipendakan dina seueur spésiés sanés.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.