Pamanasan global henteu lirén ti taun 1998 dugi ka 2012, papanggihan diajar

Arktik cair

Gambar - NASA

Numutkeun kana panilitian anyar anu dimuat dina jurnal 'Perubahan Iklim Alam', kurangna data ngeunaan suhu Arktik ngahasilkeun perlambatan dina pemanasan global antara 1998 sareng 2012. Élmuwan ti University of Alaska Faibanks (UAF), babarengan sareng ahli-ahli sanés ti Cina, parantos nyusun suhu hawa permukaan munggaran di dunya.

Ku ngalakukeun éta aranjeunna parantos mendakan éta tingkat pemanasan global teras-terasan ningkat 0,112 darajat Celsius per dasawarsa tibatan turun ka 0,05 derajat per dasawarsa dina jangka waktos éta, sapertos anu diémutan sateuacanna.

Tim élmuwan ngitung deui suhu rata-rata global antara 1998 sareng 2012 sareng naon anu aranjeunna terang leres-leres dramatis: Arktik parantos haneut langkung seueur tibatan sesa planét rata-rata. "Kami perkirakeun tingkat pemanasan global Arktik énggal dina 0,659 derajat Celsius per dasawarsa dina periode éta." Panilitian sateuacanna parantos nyimpulkeun yén pemanasan parantos 0,130 derajat per dasawarsa. Éta parantos dipikaterang yén éta mangrupikeun daérah anu rentan pisan, tapi laporan anyar ieu nunjukkeun ka kami yén kaayaan anu nyata langkung parah.

Kaseueuran perkiraan ayeuna nganggo data global anu ngagambarkeun jangka waktos anu panjang, tapi Arktik teu ngagaduhan jaringan instrumen anu mantap pikeun ngumpulkeun data suhu. Ku alatan éta, panaliti ngandelkeun data anu dikumpulkeun ku Program Arktik Buoy Internasional di Universitas Washington (Amérika Serikat), sareng ngabenerkeun suhu permukaan laut ti Amérika Serikat Nasional Administrasi Samudera sareng Atmosfir (NOAA). Pikeun data global.

És Arktik

Arktik tetep, sareng ayeuna langkung ti heula, daérah anu panaliti kedah dituluykeun diajar, sabab upami sakali dipercaya yén éta henteu cekap ageung pangaruh suhu global rata-rata, numutkeun élmuwan atmosfir Xiangdong Zhang, tina Panilitian Arktik Internasional UAF Pusat, Arktik »mangrupikeun bagian anu penting tina persamaan sareng jawaban na mangaruhan urang sadayana".

Kanggo diajar langkung seueur, pencét di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.