Pemanasan global bakal nganggo konsumsi 6% ku AC

AC

Kanaékan suhu rata-rata bakal maksakeun urang sadayana nganggo AC langkung seueur, anu salain ti pangaruh kana tagihan listrik, ogé tiasa ngajantenkeun pemanasan global langkung parah kecuali lamun léngkah-léngkah dilakukeun pikeun nyegah éta.

Sareng éta kanaékan paménta bakal maksa grid listrik, anu parantos aya dina watesna. Di tempat usum panas beuki panas, sapertos kajadian di Spanyol, konsumsi tiasa ningkat dugi ka 6% dina akhir abad ka.

Ayeuna, anu sami sareng opat 1000 megawatt pembangkit listrik tenaga nuklir diperyogikeun pikeun ngaladénan 300 jam puncak per taun, numutkeun itungan ku Beureum Eléctrica de España. Salami waktos éta, perlu pikeun ngaktipkeun pepelakan produksi anu paling mahal, anu ogé mangrupikeun anu ngaluarkeun karbon dioksida anu paling seueur (CO2).

Numutkeun kana panilitian anu diterbitkeun dina Majalah PNAS, paménta anu pakait sareng pemanasan bakal dikirangan; di sisi anu sanésna, anu aya hubunganana sareng kulkas bakal ningkat. Dina hubungan ieu, tilas Sékretaris Nagara pikeun parobihan iklim sareng diréktur Lembaga Pengembangan Berkelanjutan sareng Hubungan Internasional, Teresa Ribera, nyarios yén "ieu bakal maksa parobihan generasi sareng modél konsumsi, mastikeun 100% listrik terbarukan dina 2050, sareng sistem anu ngamaksimalkeun tabungan sareng épisiénsi sareng langkung milih yén énergi pamungkas konsumsi anu wareg ku listrik anu tiasa dibangkitkeun ieu, merevolusi mobilitas ".

AC

Sakumaha seueur suhu naék di Spanyol? Langkung seueur tibatan kuduna. Skenario anu paling pesimis PBB nyatakeun naékna taun nepi ka genep derajat dina usum panas di daérah Mediterania, Sarta tina nepi ka 3,8ºC dina usum salju. Nagara ieu tiasa ngagaduhan iklim anu sami sareng kaayaan Maroko ayeuna, sakumaha anu urang sebatkeun Artikel ieu.

Jelas, pikeun nyanghareupan panas, anu bakal kami laksanakeun nyaéta ngalakukeun sagala anu tiasa tetep tiis. Tapi kacuali Perjanjian Paris dihormat, urang panginten kedah nyanghareupan kaayaan anu teu dikenal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.