Pamanasan global ngeringkeun Laut Kaspia

laut caspian nuju garing

Pemanasan global nyababkeun fénoména anu luar biasa di planét sapertos kieu anu bakal urang bahas. Laut Kaspia mangrupikeun badan cai cair pangageungna tempatna daratan ti saha waé di dunya. Nanging, kusabab pemanasan global, lalaunan tapi tetep nguap dina dua dasawarsa ka tukang.

Kanaékan suhu anu aya hubunganana sareng perubahan iklim sareng pemanasan global nyababkeun Laut Kaspia kaleungitan sajumlah ageung cai. Naon akibatna ieu?

Diajar di Laut Kaspia

Tingkat cai di Laut Kaspia turun ampir 7 séntiméter per taun ti 1996 ka 2015, atanapi ampir 1,5 méter dina total, numutkeun hasil tina panilitian anyar. Tingkat ayeuna Laut Kaspia ngan ukur 1 méter di luhur tingkat sajarah panghandapna ngahontal di akhir taun 1970an.

Évaporasi cai ieu ti Laut Kaspia parantos dikaitkeun sareng hawa anu langkung luhur tibatan suhu hawa normal dina permukaan laut. Data pangajian ngungkabkeun yén suhu Laut Caspian ningkat ku hiji tingkat antara dua période anu dianggap antara taun 1979-1995 sareng 1996-2015.

Konsékuansi tina pemanasan global

Laut caspian garing

Konsékuansi tina kanaékan suhu anu disababkeun ku pemanasan global ngahasilkeun kaleungitan jumlah ageung danau cai asin ieu sareng turunna spésiés anu nyicingan éta bakal sangsara nalika suhu planét beuki ningkat.

Laut Kaspia dikurilingan ku lima nagara sareng ngandung sumber daya alam anu réa sareng satwa anu beragam. Éta ogé sumber perikanan penting pikeun nagara-nagara sakurilingna. Janten turunna na éta bakal ngagaduhan akibat di masa hareup.

Luar biasa pikeun ningali kumaha pemanasan global tiasa ngejat laut anu tetep aya salami jutaan taun sareng ngan sababaraha abad ngaleungit.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.