Paul dirac

fisik paul dirac

Salah sahiji fisikawan hébat anu geus kaliwat sapanjang sajarah dunya elmu Paul dirac. Ngaran lengkepna nyaéta Paul Adrien Maurice Dirac sarta lahir dina 8 Agustus 1902. Anjeunna pupus dina 20 Oktober 1984 sarta mangrupa salah sahiji fisikawan anu pinunjul pikeun pangabisana dina matematika.

Dina artikel ieu kami baris ngabejaan Anjeun tentang biografi Paul Dirac na naon mangpaatna.

Biografi Paul Dirac

paul dirac

Anjeunna lahir di Bristol, Inggris. Bapana nyaéta guru milik nagara Perancis, tapi anjeunna katurunan Swiss. Paul diasupkeun ka sakola dimana bapana ngajar sarta geus salawasna dipikawanoh pikeun pangabisa matematik na. Sabada lulus SMA, nasibna jelas pisan. Anjeunna diajar rékayasa listrik di Universitas Bristol sarta ti mimiti anjeunna fokus utamana dina insisting dina pamakéan approximations matematik dina rékayasa pikeun ngajawab sagala rupa masalah. Saatos réngsé gelar sarjana, anjeunna ditarik kana téori rélativitas Einstein sareng asup ka Universitas Cambridge pikeun diajar matematika.

Salila karir universitasna, manéhna mimitian ngamekarkeun téori kuantum gerak éléktron, nu matured dina 1928, proposing ayana partikel idéntik jeung éléktron dina sagala hal iwal muatan listrik: éléktron boga muatan négatif jeung partikel muatan hypothetical ieu positif.

Élmuwan sapertos Max Born atanapi Pascual Jordan ngayakeun panalungtikan anu sarua ampir sakaligus, sanajan bédana perenahna dina kesederhanaan logis tina penalaran dipaké ku Dirac. Tungtungna, téori ieu jelas dikonfirmasi dina 1932, nalika fisikawan Amérika Carl Anderson manggihan jenis partikel disebut positron ngaliwatan percobaan partikel colliding jeung sinar kosmik, sarta ngadeteksi renik hiji partikel.

Dirac ogé bisa ngasupkeun téori rélativitas kana déskripsi matematik mékanika atom hidrogén. Hal ieu dilakukeun ngagunakeun persamaan Dirac tina éléktron, nu, salian nyadiakeun katerangan garis spéktral, ogé ngajelaskeun éléktron dina cara nu solves dilema spin. Nanging, komunitas ilmiah gaduh sababaraha mamang ngeunaan hipotésis anu wani ieu.

Sababaraha feats of Paul Dirac

élmuwan dikumpulkeun

Dina sababaraha kasus, sanajan dipikawanoh di masarakat ilmiah, anjeunna kapanggih hésé manggihan gawé, kaayaan nu ngakibatkeun anjeunna ngajar di St John's College, Cambridge. Sakola ieu, dipingpin ku RH Fowler, mangrupa kontributor kana karya pioneering Niels Bohr dina widang fisika atom, sahingga Dirac bisa nuturkeun kamajuan dina fisika. Dina mangsa anjeun jadi guru, wrote "Prinsip mékanika kuantum" (1930).

Dirac ogé dipuji pikeun kontribusina pikeun mékanika statistik Fermi-Dirac. Kamajuan ilmiah ieu nampi anjeunna Hadiah Nobel dina Fisika dina 1933, anu anjeunna bagikeun sareng Erwin Schrödinger. Engké, anjeunna dijadikeun Fellow of Royal Society.

Saprak harita ngaranna jadi dipikawanoh lega, anjeunna diangkat Professor of Matematika di Cambridge University sarta engké Professor of Fisika di Florida State University. Teuing Anjeunna mangrupikeun anggota American Physical Society for Advanced Education.

Dirac hipotésis yén paripolah éléktron bisa digambarkeun ku opat fungsi gelombang nu matuh opat persamaan diferensial dina waktos anu sareng. Tina persamaan ieu kieu yén éléktron kudu muterkeun sabudeureun sumbu maranéhanana, pondokna, aranjeunna dina kaayaan énergi négatip, nu teu akur jeung realitas fisik. Kasimpulanana, Dirac percaya yén teu cukup énergi éléktron dina kaayaan ieu sarua jeung partikel muatan positif pondok-cicing.

Kahirupan kulawarga

fisik paul

Dirac pindah ka St. John's College, Cambridge University pikeun ngalaksanakeun panalungtikan fisika téoritis dina arahan Ralph Fowler. Sababaraha taun ti harita, Dirac réngsé padamelan éta. Ayeuna, pangaruhna di dunya fisika ageung pisan. Loba kontribusina dianggap decisive pikeun ngembangkeun mékanika kuantum. Sedengkeun pikeun atomisme, bisa disebutkeun yén éta téh salah sahiji élmuwan anu paling nyumbang kana kamajuan na.

Ayeuna, nikahna jeung Margit Balasz mangrupa kasempetan pikeun maju dina widang élmu, sabab adina fisikawan Hungaria Eugene Wigner, sarta geus dibikeun anjeunna rojongan hébat pikeun panalungtikan sarta pamekaran. Ogé, Margit sok ngadukung pisan. Dirac parantos nyebarkeun sababaraha publikasi, sapertos Quantum Singularities in Electromagnetic Fields (1931), pikeun ngalaksanakeun ieu panalungtikan dumasar kana persamaan Maxwell.

Dua warsih saterusna, anjeunna diterbitkeun hasil na dina téori integral tina jalan, sarta Richard Feynman dimekarkeun sababaraha téori tina karya ieu. Anjeunna ogé ngalaksanakeun panalungtikan anu patali dina fungsi délta.

Paul Dirac réngsé karya ilmiah na di Cambridge dina 1969 sarta mutuskeun pikeun retire sarta beristirahat sababaraha taun engké alatan umur na geus maju sarta dipindahkeun ka Florida State University di Amérika Serikat. Anjeunna jeung pamajikanana dipindahkeun ka Tallahassee, Florida. Tungtungna, dina 20 Oktober 1984, Dirac maot. Saatos pupusna, jalma mayar upeti sareng pangakuan kana karya ilmiahna. Sanajan, dina loba kasus, éta geus dikritik ku sababaraha séktor masarakat sabab langsung patali jeung gawé babarengan dina pembuatan bom atom.

Tungtung poéna

Ieu sareng kontribusi luar biasa sanésna, sapertos téori kuantum radiasi atanapi mékanika statistik Fermi-Dirac, nampi anjeunna Hadiah Nobel Fisika dina 1933 sareng, sareng Erwin Schrödinger, Kursi Lucas dina Matematika taun saméméhna. Nepi ka 1968. Anjeunna ahirna pindah ka Amérika Serikat sarta diangkat Professor Emeritus di Universitas Tallahassee di 1971.

Dina 1933, anjeunna ngabagi Hadiah Nobel dina Fisika sareng Erwin Schrödinger, sareng en 1939 anjeunna janten anggota Royal Society. Ti 1932 nepi ka 1968 anjeunna profesor matematika di Universitas Cambridge, ti 1971 nepi ka pupusna anjeunna profesor fisika di Florida State University, sarta ti 1934 nepi ka 1959 anjeunna anggota Advanced Institute. Paul Dirac maot dina 20 Oktober 1984 di Tallahassee, Florida, AS.

Abdi ngarepkeun inpormasi ieu anjeun tiasa langkung seueur ngeunaan Paul Dirac sareng biografina.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.