Parobihan iklim ngajantenkeun patani peryogi langkung seueur téknologi

téknologi pikeun patani adaptasi sareng perubahan iklim

Parobihan iklim sareng pangaruh négatip na dugi ka tatanén ti ampir sadaya penjuru dunya. Nanging, urang gaduh téknologi anu cekap pikeun, sahenteuna pikeun ayeuna, merangan parobihan iklim.

Salaku conto, urang gaduh téknologi modéren sapertos panggunaan sababaraha aplikasi sélulér anu henteu meryogikeun konéksi internét pikeun dianggo. ngaktipkeun petugas leutik janten langkung siap nyanghareupan parobihan iklim. Naon téknologi modéren ieu dumasar?

Téknologi modéren

Aya pamekaran téknologi anu hébat anu nyumbang kana ningkatkeun kapasitas budidaya dina tatanén sareng tiasa adaptasi sareng kaayaan anu béda anu ditetepkeun ku perubahan iklim. Kami gaduh téknologi modéren sapertos panggunaan sababaraha aplikasi sélulér anu henteu meryogikeun konéksi internét pikeun dianggo. ngaktipkeun petugas leutik janten langkung siap nyanghareupan parobihan iklim

Salah sahijina nyaéta Saniter sareng Sistem Tanda Phytosanitary pikeun Mesoamerica (Siatma) yén nagara-nagara sapertos Guatemala, Panama sareng Nikaragua nyoko pikeun meunteun pangaruh kana produk anu béda-béda, sapertos kopi. Sistem ieu ngumpulkeun data ngeunaan paripolah hama, sistem irigasi, kabutuhan pepelakan, sareng kabutuhan agroekologis anu sanés. Éta ogé ngagaduhan modul wéb anu ngamungkinkeun pangiriman sadaya data ieu dina cara anu teratur sareng gampang sahingga analisa, interpretasi sareng monitoring langkung gancang.

Kusabab kitu, patani tiasa gaduh seueur inpormasi tanpa kedah nyambung kana internét.

Pangaruh tina perubahan iklim dina budidaya kopi

pangaruh tina parobihan iklim dina budidaya kopi

Epidemi hama anu mangaruhan penanaman kopi disababkeun ku akibat tina parobihan iklim. Diantara épék ieu nyaéta siklus non-kembangan sareng jamur anu sumebar di antara perkebunan.

Patugas FAO di kantor pusatna di Roma (Italia), ilubiung dina lokakarya ngeunaan Inovasi pikeun Inklusif Pangaturan Resiko Agro-Saniter anu aya hubunganana sareng Parobihan Iklim di Kota Panama. Kalayan lokakarya ieu, dimungkinkeun pikeun ngungkulan masalah téknologi anu aya ambéh aranjeunna tiasa ngahontal produser, kulawarga, komunitas sareng asosiasi sahingga tiasa nyiapkeun sareng adaptasi sareng pangaruh parobihan iklim sahingga ngirangan kerentananana.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.