Patah glasier Gray salaku simbol perubahan iklim

glacier kulawu

Parobihan iklim dipikaterang nambahan suhu di planét ieu. Ieu nyababkeun glasier sareng kutubna lebur. Conto anu jelas yén ieu lumangsung nyaéta patah tulang anu parantos di Glacier abu, perenahna di Taman Nasional Torres del Paine di Chili.

Lebur glasier ngagaduhan akibat anu serius pikeun permukaan laut, janten, pikeun kota-kota basisir. Naon pangaruh anu tiasa disababkeun ku frasa glacier Gray?

Parobihan iklim sareng glasier lebur

cair

Sateuacan ngamimitian dina masalah Gray Glacier, salah paham sakedik ngeunaan lebur és és kutub sareng naékna permukaan laut kedah diberesihan. Leres ieu nyababkeun naékna permukaan laut, tapi éta henteu jalan sapertos kieu. Kedah diperhatoskeun yén gunung es anu ngambang di laut, sapertos anu di Kutub Kalér, parantos nempatan jumlah cai, bahkan langkung ageung tibatan gunung anu bakal diilikan nalika mulih ka bentuk cair. Lebur ti Kutub Kalér éta moal ngabalukarkeun permukaan laut naék.

Di sisi anu sanésna, glasier di Antartika aya di luhur rak buana, janten nalika aranjeunna lebur, volume cai anu bakalan sagara bakal ningkat.

Fracture Glacier Abu

narekahan

Minggu ayeuna blok és ageung peupeus Gray Glacier. Blok és ngagaduhan ukuran 350x380m sareng, salami 12 taun, éta kaleungitan jilid anu sami sareng 900 méter kubik.

Parobihan iklim mangrupikeun masalah global anu paling kuat anu disanghareupan ku manusa. 78% urang Chili Aranjeunna yakin yén perjuangan ngalawan perubahan iklim kedah diutamakeun tibatan kamekaran ékonomi nagara.

"Parobihan iklim ayeuna sareng ayeuna kajantenan di dieu. Éta mangrupikeun hal anu jelas ku Chilean, "saur présidén nalika muka Forum Walikota ngeunaan Parobihan Iklim, anu diayakeun ku Jaringan Kota Chilians ngeunaan Perubahan Iklim sareng organisasi nirlaba Adaptasikeun Chili.

Sanaos seueur jalma henteu nganggap éta penting, konci pikeun pamaréntah lokal nyandak tindakan pikeun meringankeun parobihan iklim sahingga, ti lokal, dugi ka global. Éta mangrupikeun tindakan alit dina ruang lingkup sempit anu tungtungna tumerap di dunya.

Naon anu tiasa dilakukeun déwan kota ngalawan perubahan iklim?

glaciers

Penguasa Chili, Michelle Bachelet, parantos ngaresmikeun hiji kajadian di mana éta dimaksudkeun pikeun nyebarkeun tindakan anu tiasa dilakukeun ku kotamadya pikeun ngeureunkeun parobihan iklim dina skala lokal. Kawijakan anu diangkat dina waktos éta tiasa dilaksanakeun, dirarancang sareng dilaksanakeun di kotamadya Chili.

Acara ieu bakal ngabahas masalah-masalah penting anu mangaruhan sakumna planét, sapertos ngawaskeun Pasatujuan Paris, Lampah pikeun adaptasi sareng parobihan iklim sareng patuh kana tujuan Agenda Aksi Iklim.

Fractures sapertos anu di Gray Glacier bakal janten bagian tina skenario pemanasan global anu teu tiasa dilawan sareng teu tiasa dibalikkeun. Sakumaha didadarkeun di sateuacan, anu utama anu kapangaruhan ku fenomena naékna permukaan laut ieu nyaéta kota-kota basisir kusabab ningkatna résiko banjir.

Pangaruh négatip anu paling caket tina patah glacier ieu nyaéta kasusah anu disababkeun dina navigasi.

Dina sadaya glasier dunya tiasa aya kasaimbangan négatip. Maksudna, langkung és anu leungit ku lebur tibatan anu diala ku akumulasi salju. Tren ieu henteu ngan ukur mangaruhan Gray glacier, tapi aya glasier anu parantos leungit dugi ka tilu belas kilométer dina langkung langkung ti tilu dasawarsa.

Tren ieu bakal teraskeun unggal taun upami pemanasan global henteu dieureunkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.