Parobihan iklim bakal mangaruhan pariwisata sareng ékosistem laut

naékna permukaan laut kusabab perubahan iklim

Pangaruh tina perubahan iklim sapertos naekna permukaan laut, suhu cai langkung luhur, jangkungna gelombang, sareng ningkatna frekuensi sareng intensitas kajadian anu ekstrim bakal mangaruhan pariwisata sareng ékosistem laut.

Épék ieu tina parobihan iklim parantos aya di Laut Tengah, khususna di bagian Valencia. Miguel Rodilla mangrupikeun ahli biologi ti Polytechnic University of Valencia sareng parantos masihan koméntar yén sadaya gedong, promenade sareng basisir Valencia kedah ngarobih penampilanana ayeuna pikeun adaptasi sareng épék-épék perubahan iklim.

Ninggali sisi pantai

Pantai Valencia

Hal anu kahiji nyaéta adaptasi sareng naékna permukaan laut. Kanggo ngalakukeun ieu, langkung saé adaptasi mangtaun-taun sareng ngarobih strukturna sakedik-sakedik, sahingga biaya ékonomi henteu ngareuwaskeun atanapi langsung. Ninggalkeun pantai mangrupakeun prioritas kumargi ancaman éta sanés ngan ukur naékna permukaan laut, tapi ku langkung seueur cai, badai bakal ngancurkeun sagala anu aya di jalanna.

Ngeunaan kanaékan suhu cai laut, urang tiasa ngaleungit seueur spésiés umum sareng munculna seueur panyerang anu sanés ti tempat-tempat anu jauh sapertos perairan tropis atanapi Laut Beureum.

Laut Tengah éta peka pisan kana fenomena asem anu disetir ku perubahan iklim, anu anggap kanaékan kaasaman cai, kusabab kanaékan karbon dioksida dina atmosfir. Ieu ogé nyababkeun paningkatan anu jelas dina stratifikasi cai. Éta kasusun ku aya kasusah ageung dina cai tiasa dicampur, anu nyababkeun masalah kasadiaan gizi.

Kanaékan maotna spésiés sareng adaptasi

Kusabab alesan didadarkeun di luhur, kanaékan maotna parantos kacatet dina seueur spésiés sapertos gorgonians sareng spésiés sanés sapertos ganggang calcareous ngagaduhan kasusah salamet (ieu kusabab ganggang peryogi konsentrasi kalsium karbonat tinggi anu henteu sayogi pikeun paningkatan dina CO2 di cai).

Naékna permukaan laut bakal ngarobih pantai sareng robih frékuénsi sareng gedena badai éta bakal ngaruksak sareng nyababkeun masalah dina struktur basisir. Ngan ukur naékna tingkat ieu tiasa mangaruhan pisan kana cai laut basisir sareng ngahasilkeun masalah kasadiaan cai tawar.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.