Parobihan iklim tiasa nyababkeun robahan dina seléksi alam

Penyu di Hawaii

Parobihan iklim mangrupikeun prosés global anu, salian ti nguji kamampuan urang adaptasi, tiasa nyababkeun robahan dina Pilihan alami organisme, sakumaha anu disarankeun ku panilitian anu dimuat dina jurnal »Élmu».

Sareng, sanaos panasaran, parobihan ieu henteu dipandu ku paningkatan suhu, tapi ku hujan, anu bakal langkung sering di sababaraha daérah tibatan di daérah sanés.

Élmuwan ngulik sareng nganalisis database anu ageung tina béda-béda populasi sasatoan, pepelakan sareng organisme sanés, ogé kamampuanna salamet sareng baranahan, anu dikumpulkeun dina sababaraha dasawarsa ka tukang. Ku cara kieu, aranjeunna tiasa mendakan yén salah sahiji aspék anu aya hubunganana sareng iklim anu paling mangaruhan aranjeunna nyaéta pola usum garing sareng hujan.

»Parobihan iklim ningkatkeun frékuénsi usum garing sareng kajadian hujan. Sababaraha daérah beuki garing sareng anu sanésna langkung baseuh, "saur Adam Siepielski, panalungtik di Universitas Arkansas (AS) sareng salah saurang panulis kajian. Numutkeun ka anjeunna, Variasi ieu tiasa mangaruhan modifikasi anu tiasa dirobih ku organisme salaku hasil tina épolusi alamna.

Leuweung tropis

Penting pikeun terang épék anu bakal aya parobihan iklim dina organisme anu béda sareng épolusi na, sabab éta hiji-hijina cara pikeun panaliti mendakan naon anu kedah dilakukeun pikeun milarian spésiés anu bakal adaptasi sareng kumaha aranjeunna tiasa ngalakukeun éta. . Dina pengertian ieu, Siepielski ngingetkeun éta henteu dipikaterang upami organisme anu béda bakal tiasa adaptasi. "Waleran épolusionér masih teu jelas, tapi hasilna nunjukkeun yén perubahan iklim berpotensi ngarobih adaptasi sadunya."

Upami anjeun ngira yén seueur spésiés sasatoan sareng pepelakan moal tahan nahan parobihan anu lumangsung, beuki dipikaresep anjeun leres.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.