Parobihan iklim sareng El Niño bakal kalaparan 10 juta jalma

Parobihan iklim

Duanana fénoména serius ngarobih iklim. Hujan beuki parah di sababaraha tempat, sareng hujan ageung ngahasilkeun musibah di bagian sanés dunya, teu kakantun kana ningkatna kajadian cuaca ekstrim dimana, dina tiori, éta moal kajadian.

Organisasi non-pamaréntah Oxfam parantos ngingetkeun yén parobihan iklim sareng El Niño bakal kalaparan 10 juta jalma.

Kamanusaan tanpa tatanén moal tiasa hirup, tapi tatanén, sabab gumantung pisan kana iklim, sesah dikontrol. Upami hujan henteu cekap, moal aya cai pikeun nyiram pepelakan sapanjang musim, sareng ieu bakal nyababkeun seueur jalma lapar. Salaku tambahan, harga pangan anu dibudidayakeun bakal naék sacara signifikan, sabab bakal beuki hésé aksés kana cairan mulia anu kedah ngajaga pepelakan hirup.

Salaku conto panén jagung di Zimbabwé nyaéta 35% dihandap rata-rataSareng anu paling parah henteu acan sumping, sabab dina bulan Pébruari taun payun bakal aya 2 juta jalma di Malawi anu bakal sesah milari tuangeun. Di Étiopia, di sisi anu sanésna, aranjeunna bakal 4 juta jalma anu butuh bantosan… Taun ayeuna, 2015. Kaayaan matak pikasieuneun.

Halodo rongkah

Tapi henteu ngan buana Afrika anu ngalaman kasusah, ogé Amérika Tengah, sapertos Honduras atanapi Guatemala. Widang ngokolakeun kaleungitan total atanapi sabagian salaku akibat tina usum halodo.

2014 turun dina sajarah pikeun janten salah sahiji anu paling haneut; kumaha oge, 2015 bakal jauh ngaleuwihan rékaman taun saméméhna. Sakitu tah parantos ditempatkeun di tukangeun taun 2003.

Kusabab kanaékan suhu, fenomena "El Niño" beuki teu kaduga, kitu éta langkung kamungkinan yén di 2016 akibatna bakal langkung ageung.

Urang bakal ningali kumaha taun ditepikeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.