Parobihan iklim ogé tiasa ngarobih kilat

Kilat

Kilat mangrupikeun fenomena anu spektakuler, tapi upami anjeun salah jalma anu resep ningali langit dumadakan hurung nalika badai ... mangpaatkeun, ku akhir abad ieu, jumlah na tiasa turun dugi ka 15%.

Ieu anu ngungkabkeun panilitian anu dilakukeun ku panaliti ti Edinburgh, Leeds sareng Lancaster (Inggris) anu parantos dimuat dina jurnal Nature Climate Change.

Para panaliti ngitung kamungkinan kajadian kilat nalika badai ku ngemutan gerakan partikel és leutik anu ngabentuk sareng ngalir dina méga. Muatan listrik akumulasi dina partikel-partikel ieu, sababna badai asalna sareng, salaku akibatna, kilat sareng sora ciri na katelah guludug, anu tiasa ngajantenkeun jandéla komo témbok gedong atanapi bumi ngageter.

Janten, sareng diémutan yén, numutkeun ramalan, suhu global rata-rata planét bakal naék kira-kira 5 darajat Celsius taun 2100 sareng dinten ieu 1400 milyar bolt kilat dihasilkeun unggal taun di panjuru dunya, ahli menyimpulkan yén jumlah sinar bakal dikirangan dugi ka 15%. Akibatna, frékuénsi kahuruan leuweung, hususna anu kajadian di daérah tropis, bakal kapangaruhan.

sinar

 

Profésor Universitas Leeds Declan Finney nyarios analisa "patarosan ngeunaan reliabiliti proyéksi samemehna»Ngeunaan kilat sareng langkung jauh» ngadorong kajian salajengna ngeunaan pangaruh perubahan iklim kana és sareng kilat. Maka mangrupikeun kajian anu narik pisan anu nimbulkeun ngulik langkung seueur épék tina masalah hébat ieu pikeun umat manusa, nyaéta parobihan iklim anu ayeuna, anu bakalan tiasa diajar langkung seueur perkawis naon anu lumangsung di atmosfir.

Kanggo inpormasi lengkep anjeun tiasa laksanakeun malik di dieu.

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.