Parobihan iklim ngarobih datangna di Spanyol tina »manuk langka»

Spesimen Bucephala clangula

Bucephala clangula (Diitung pori)

Sadaya sato sok milari tempat anu pangsaéna pikeun nyalindung tina hawa tiis atanapi panas. Seueur diantara aranjeunna nyéépkeun waktos anu jauh pisan ti habitat alamna, tapi nalika suhu rata-rata global ningkat, paripolahna robih, sapertos anu kajantenan kana "manuk langka" anu sumping ka Spanyol.

Numutkeun laporan pangénggalna tina Panitia Rarities SEO / BirdLife, anu parantos diterbitkeun dina jurnal ilmiah 'Ardeola', spésiés circumpolar kirang sareng kirang sering, sedengkeun spésiés Afrika, sabalikna, langkung umum.

Pikeun SEO / BirdLife, parobihan ieu anu kaalaman ku manuk kalér aya hubunganana sareng usum salju anu langkung enteng, sareng salah sahiji anu mimiti katingali di spésiés kidul kalayan pemanasan anu maju dina Samudra Atlantik. Maka, contona, bulbul jeruk (Pycnonotus barbatus), tina sebaran Afrika, parantos aya di Tarifa, dimana parantos mimiti baranahan, sareng booby berkaki beureum (sula sula), manuk laut asli ti Karibia, parantos mimiti sumping di beulahan dunya ieu.

Data anu diungkabkeun ku laporan, anu saluyu sareng spésiés anu ditingali dina 2015, "signifikan sareng pikahariwangeun", sareng ngamungkinkeun kacindekan ditarik ngeunaan pangaruh parobihan iklim di lingkungan sareng, khususna, kana manuk.

Spesimen barcatus Pycnonotus

Pycnonotus barbatus (Jeruk Bulbul)

Manuk mangrupikeun sato anu, sapertos sésana, upami kaayaan habitatna ningkat aranjeunna mutuskeun cicing. Sareng éta, ékonomi énergi dasar dina mahluk hirup. Kusabab kitu, daptar SEO / BirdLife spésiés manuk langka sigana bakal ningkat sakumaha mangtaun-taun ngalirkeun sareng hawa terus naék, kecuali, tangtosna, tindakan anu épéktip leres dilaksanakeun pikeun ngahambat parobihan iklim.

Upami anjeun hoyong maca laporan, anjeun tiasa klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.