Parobihan iklim ngancurkeun terumbu karang di Jepang

karang-ngabodasan

nu Teras karang aranjeunna ékosistem anu peka pisan kana parobihan lingkungan. Variasi salinitas, konsentrasi polutan atanapi paningkatan suhu tiasa mangaruhan komunitas karang. Parobihan iklim Éta mangaruhan terumbu karang kusabab naékna dua derajat suhu cai rata-rata di daérah dimana aranjeunna aya.

Corals sésana dina bahaya ngaleungit upami kaayaan ieu tetep aya. Karang na ayana di luar pulau Ishigaki di kapuloan Okinawa sareng parantos dinyatakeun salaku cagar alam. Éta ngagaduhan langkung ti 70 spésiés karang sareng éta dianggap salah sahiji karang pangkolotna sareng panggedéna di beulahan bumi kalér.

Terumbu karang ngabodaskeun nalika kaayaan lingkungan henteu pikaresepeun sareng aranjeunna maot. 97% karang anu ngawangun karang ieu parantos diputihkeun sareng 56% parantos maot. Kusabab suhu cai rata-rata naék disababkeun ku perubahan iklim sareng pemanasan global batu karang teu tiasa adaptasi sareng parobihan sapertos kitu sareng maot. Kalayan karang, sadaya fauna anu aya hubunganana sareng anu gumantung kana karang hirup.

Naon anu nyababkeun suhu cai di sakitar naék ku dua darajat mangrupikeun fenomena meteorologis anu katelah Budak lalaki. El Niño ningkatkeun suhu cai permukaan laut sareng parantos nyumbang kana pemutihan karang. Bleaching ogé lumangsung nalika karang nyanghareupan parobihan anu parah dina gizi sareng cahaya.

Kanyataan yén karang mimiti maot nempatkeun résiko seueur pisan spésiés lauk anu gumantung kana karang pikeun tuangeun sareng tempat-tempat nyumput. Upami émisi gas rumah kaca teraskeun dina tingkat anu ayeuna, saham lauk tiasa turun antara 10 sareng 30% ku taun 2050 numutkeun data IUCN.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.