Parobihan iklim ngagaduhan pangaruh anu langkung ageung tibatan panginten sato

gorila

Parobihan iklim ayeuna mangrupikeun tantangan pikeun sadaya mahluk hirup. Sanaos aya sababaraha spésiés anu bakal nguntungkeun, éta bakal seueur deui anu bakal punah, nyésakeun kakosongan anu jero dina ékosistem dimana, pikeun waktos ayeuna, aranjeunna hirup.

Numutkeun kana panilitian anyar anu diproduksi ku Universitas Queensland (Australia) sareng dimuat dina jurnal ilmiah 'Perubahan Iklim Alam', parobihan iklim ngagaduhan pangaruh anu langkung ageung tibatan panginten sato.

Sababaraha sasatoan anu henteu tiasa ningali panonpoé naék dina jangka pondok atanapi sedeng nyaéta primata sareng gajah. Ironisna, salah sahiji strategi salamet aranjeunna anu ngalayanan aranjeunna dugi ka ayeuna ayeuna janten masalah utami. Sareng éta, ngurus hiji atanapi dua murangkalih ngagaduhan kaunggulanana di lingkungan alam, kusabab éta gampang pikeun sadayana pikeun ngahontal déwasa.

Najan kitu, Di dunya dimana parobihan gancang pisan, ngan ukur anu ngagaduhan turunan ageung bakal ngagaduhan kasempetan salamet.

Gajah

Panaliti, anu nyatakeun yén pangaruhna pikeun sato ieu diremehkeun, parantos ngagunakeun data tina 136 panilitian ngeunaan 120 spésiés mamalia sareng 569 manuk. Nganalisis kurva demografi, tingkat réproduksi, daérah géografis sareng épisode iklim spésiés anu dianggap kaancam ku Uni Internasional pikeun Konservasi Alam (IUCN) Aranjeunna parantos tiasa mendakan yén tina 873 spésiés mamalia dina daptar, 414 gaduh kasusah adaptasi sareng parobihan iklim; ngeunaan manuk, proporsi na 23,4% (298 spésiés).

Parobihan iklim, anu diperparah ku manusa, tiasa nyababkeun punah seueur sato di seluruh dunya. Sanaos diperkirakeun suhu rata-rata global tetep aya di handapeun 2ºC dibandingkeun sareng Revolusi Industri, pikeun para ilmuwan pikeun ngahontal obyék ieu bakal hésé pisan.

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.