Parobihan iklim mangaruhan kana salametna manuk hijrah

perubahan iklim sareng hijrah

Parobihan iklim ngajantenkeun parobihan pola migrasi seueur manuk hijrah. Parobihan suhu ékosistem, kamajuan dina musim, jst. Aranjeunna nyababkeun manuk ngarobih gerakanana.

Parobihan hijrah ieu dumasarkeun kana kamajuan, reureuh atanapi lilana tiasa ngagaduhan akibat anu serius pikeun salamet spésiés-spésifik. Naha ieu kajantenan?

Parobihan dina pola migrasi

nyarang manuk hijrah

Parobihan iklim ngajantenkeun cinyusu maju di seueur penjuru dunya. Éta sababna manuk ngadamel perjalanan hijrah saminggu sateuacanna, kumargi aranjeunna sadar yén suhu parantos langkung pikaresepeun pikeun hirup sareng ngamimitian jaman réproduktifna.

Panilitian parantos dilakukeun anu nganalisis parobihan pola migrasi manuk sareng kumaha aranjeunna tiasa mangaruhan kasalametan. Panilitian nunjukkeun yén 15% tina ampir 1.800 spésiés manuk hijrah di dunya aya dina bahaya punah. Alesan anu paling jelas nyaéta: moro haram, kaleungitan habitat sareng pangaruh parobihan iklim.

Urang kedah émut yén modifikasi anu dilakukeun ku manusa kana lingkungan alam ngabahayakeun sareng ngancurkeun habitat spésiés manuk hijrah ieu. Manuk hijrah kedah ngumbara supados mendakan tempat anu cocog pikeun baranahan sareng pakaniannana.

Di sakumna dunya aya 10.000 spésiés manuk sareng diantarana, 1.800 mangrupikeun anu peryogi ngumbara sahingga hijrah. Data ieu dimaksudkeun pikeun ngadorong atikan sareng kasadaran masarakat ngeunaan perluna ngajaga manuk ieu sareng habitatna.

Manuk hijrah sareng perubahan iklim

manuk hijrah

Sakumaha anu kuring disebatkeun sateuacanna, parobihan iklim nyababkeun naékna suhu sareng usum maju. Éta pisan sababna naha éta maksa seueur spésiés manuk pikeun ngarobah phenology migrasi na. Éta ogé parantos maksa aranjeunna pikeun ngarobih daérah pembibitanana, spésiés sanés pikeun ngarobih waktos usum salju sareng anu sanésna pikeun nyingetkeun periode hijrahna. Pamustunganana, parobihan ieu nempatkeun salamet seueur spésiés hijrah dina bahaya.

Sanaos pangaruh négatip tina parobihan manuk henteu lengkep jelas, balukarna jelas. Sababaraha kali parobihan ieu hartosna manuk henteu ngahubungkeun siklus hirupna sareng tuangeun anu diperyogikeun ku aranjeunna. Ieu tiasa nyababkeun masalah lamun datang ka gaduh kasuksésan réproduktif anu hadé atanapi goréng.

Kaayaan ieu janten langkung serius sareng konsékuansi négatip pikeun manuk anu langkung alit, sapertos ngelek, anu nyingkat masa hijrahna. Pamendekan ieu disababkeun ku iklim anu langkung ringan sareng perubahan iklim mangaruhan kana ranté biologis manuk, kumargi manuk pamangsa anu ngadahar manuk ogé kapaksa ngarobih pola moro na.

Parobihan hijrah sareng pamekaran berkelanjutan

parobihan iklim sareng manuk hijrah

Pikeun ngamajukeun pangwangunan anu berkelanjutan sareng konservasi anu saé pikeun manuk hijrah sareng anu henteu hijrah, upaya dilakukeun pikeun ngamajukeun kasadaran anu ngabantosan hubungan antara manusa sareng alam sahingga manuk tiasa dilestarikan kumargi urang sami sareng planét anu sami sareng sami terbatas sumberdaya. Éta ogé nyobian narik perhatian kana kabutuhan pikeun ngatur sumberdaya alam anu sustainable pikeun kahadéan manuk sareng kahareup kamanusaan.

Urang kedah émut yén hijrah pikeun manuk mangrupikeun perjalanan anu bahaya pisan sareng éta ngalaan sasatoan anu ngajantenkeun seueur ancaman. Seueur ancaman éta aranjeunna disababkeun ku kagiatan manusa. Éta sababna usaha ageung diperyogikeun pikeun pamaréntah, LSM sareng saha waé anu resep ngamankeun manuk pikeun mastikeun jalur migrasi manuk. Ku cara kieu aranjeunna bakal ngagaduhan pangaruh minimum dina perjalanan sareng urang tiasa mastikeun kasalametan aranjeunna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.