Parobihan iklim mangaruhan flora baktéri réptil

flora baktéri réptil kapangaruhan ku perubahan iklim

Sakumaha anu parantos urang tingali dina sababaraha kasempetan, parobihan iklim ngagaduhan akibat global dina ampir unggal aspék anu urang terang. Urang nyarioskeun parobahan dina iklim nyaéta anu ngatur sadaya ciri anu ngajantenkeun ékosistem sapertos aranjeunna, anu ngajantenkeun mahluk hirup hirup sapertos aranjeunna sareng nalika aranjeunna adaptasi sareng mekar sapanjang sajarah.

Kali ieu kuring sumping nyarios sareng anjeun ngeunaan pangaruh parobihan iklim ka réptil sareng flora baktéri na. Naon hubunganana sareng perubahan iklim sareng flora baktéri réptil?

Konéksi Alam sareng Parobihan Iklim

réptil sareng perubahan iklim

Hal anu teu dipikahayang ku jalma nyaéta kumaha sacara alami sagalana aya hubunganana sareng nyambung. Kumaha alam gaduh jaringan sambungan anu teu aya tungtungna anu gaduh kasaimbangan, seuseueurna rapuh, sareng kasaimbangan ieu tiasa dikirangan ku agén éksternal sapertos perubahan iklim. Salaku conto, kumaha paningkatan saderhana dina suhu laut tiasa nyababkeun maotna seueur spésiés lauk anu hirup berkat karang.

Sakumaha urang parantos nyarioskeun sababaraha kali di dieu dina Web Météorologi, karang pisan rentan ka parobahan suhu cai anu disababkeun ku pemanasan global. Hatur nuhun kana karang, sajumlah spésiés hirup kusabab aranjeunna gaduh panyumputan sareng sababaraha spésiés ganggang ogé tiasa salamet ku interaksi dina ékosistem anu sami. Nya, upami karang ngalaman paningkatan suhu, sadaya mahluk hirup anu gumantung kana karang pikeun salamet ogé bakal kapangaruhan, sanaos langsung kapangaruhan ku paningkatan suhu cai.

Dina hal ieu, kuring di dieu pikeun nyarioskeun réptil sareng flora baktéri na. Kanggo anjeun langkung ngartos kumaha parobihan iklim tiasa mangaruhan flora baktéri réptil, anjeun kedah émut yén sagala rupa aya hubunganana sareng alam anu aya hubunganana sareng sadayana.

Reptil kapangaruhan ku perubahan iklim

Zootoca vivipara digunakeun dina studi flora baktéri anu kapangaruhan ku perubahan iklim

Kumaha parobihan iklim mangaruhan flora baktéri réptil? Nya, dina cara anu cukup kondisioner: ku ngirangan jumlah baktéri anu cicing dina usus anjeun. Ieu tiasa nyababkeun pangirangan kasempetan anjeun pikeun salamet.

Panilitian anu diterbitkeun dina jurnal Alam ngungkabkeun yén pemanasan global anu ngabalukarkeun kanaékan 2 janten 3 derajat tiasa hartosna Ngurangan 34% keragaman mikroorganisme dina peujit kadal bijil gambut (Vivipara zootoca), kalayan anu diajar dilakukeun. Hal anu paling matak pikahariwangeun nyaéta kanaékan 2 dugi ka 3 derajat suhu rata-rata global nyaéta anu diprediksi ku modél perubahan iklim ayeuna.

Dina raraga mariksa sareng diajar pangaruh suhu kana kadal, para ilmuwan nempatkeun éta dina tempat anu katutup kalayan suhu anu dikontrol. Aranjeunna nganalisis sampel baktéri usus na pikeun ningali jenis baktéri anu aya dina peujitna. Ku diajar kadal anu dina kaayaan suhu anu béda, aranjeunna mendakan éta karagaman baktéri usus éta jauh langkung handap dina kadal anu hirup dina kaayaan anu langkung haneut. Salajengna, aranjeunna tiasa nyimpulkeun yén kaayaan ieu ngagaduhan pangaruh serius dina kasempetan salamet.

Sanaos paningkatan relatif dina suhu parantos katingali mangaruhan flora baktéri sahingga kasempetan aranjeunna pikeun salamet, buktina langkung diperyogikeun pikeun ngajantenkeun langkung kaserang. Anjeunna ogé nganggap kamungkinan éta balukar anu sami dititénan dina sato getih anu tiis sapertos réptil sareng amfibi anu gumantung kana sumber éksternal pikeun panas awak.

Kedah diémutan yén ayana baktéri dina dicerna penting pisan pikeun dilaksanakeun kalayan saé. Ku alatan éta, studi anyar kedah dilaksanakeun anu nganggap épék ieu parobihan iklim pikeun mahluk hirup anu sanés.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.