Kumaha parobihan iklim mangaruhan jalma

Kamiskinan di Afrika

Parobihan iklim dinten ayeuna mangrupikeun masalah anu paling ageung anu disanghareupan ku manusa dina waktos anu lami. Émisi gas rumah kaca anu tinggi, polusi, deforestasi sareng panyalahgunaan sumberdaya nyababkeun iklim janten teu stabil.

Éta masalah anu serius. Hayu urang terang kumaha parobihan iklim mangaruhan jalma.

Naékna permukaan laut

Kiribati, nagara munggaran anu ancur ku perubahan iklim.

Nalika planét haneutkeun és di kutub lebur sareng tungtungna nepi, tangtosna, di laut, ngabalukarkeun tingkat naék naék. Dina ngalakukeun kitu, jalma-jalma anu cicing di pulau-pulau anu handap atanapi di basisir kedah ngalih ka daérah sanés pikeun nyalindungan diri.

Salah sahiji kasus anu paling dramatis nyaéta Kiribati. Nusantara ieu, ayana di belah kulon kulon Pasipik, tiasa beuleum sateuacan akhir abad ka, sapertos anu urang sebatkeun dina blog.

Serangan hama tropis

Reungit macan

Reungit macan, asli ti Asia Tenggara, parantos hasil ngahontal réa patempatan di Éropa sareng Amérika.

Suhu beuki luhur di seueur dunya, anu serangga tropis anu nyababkeun panyakit, sapertos reungit macan, tiasa dugi ka daérah anu teu sateuacanna sateuacanna nempatkeun kaséhatan masarakat dina résiko.

Kakurangan dahareun

Halodo

Halodo bakal langkung sengit di seueur penjuru dunya, sapertos Spanyol.

Di sababaraha penjuru dunya, sapertos Spanyol, bakal beuki hésé ngokolakeunana kusabab usum garing. Suhu anu luhur sareng hujan anu handap bakal nyababkeun érosi taneuh, Janten pepelakan bakal ngagaduhan masalah nalika ngembang, sareng bahkan langkung seueur kasusahan ngahasilkeun buah kecuali hibrida anu tahan ka kaayaan ieu didamel.

Naon anu kedah dilakukeun? Nyatana, urang tiasa ngalakukeun seueur hal pikeun ngalambatkeun perubahan iklim. Kalakuan sapertos pareum lampu nalika urang henteu meryogikeunna, nyingkahan panggunaan kendaraan atanapi nguntungkeun perjalanan, ngadaur ulang atanapi melak tangkal mangrupikeun tindakan alit anu tiasa jalan jauh.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.