Parobihan iklim mangaruhan ibu hamil

Wanoja hamil Akibat tina pemanasan global mangaruhan sadayana umat manusa, sareng ogé anu hoyong gaduh murangkalih. Leres pisan, parobihan iklim mangaruhan ibu hamil, anu ngagaduhan kalahiran dini sareng résiko akibat pikeun orok.

Di nagara sapertos Nikaragua atanapi Karibia, para ahli iklim Bank Dunia negeskeun yén suhuna bakal naék rata-rata 4 derajat, anu hartosna bakal aya usum halodo sareng dugi ka 80% langkung siklon tropis, dina waktos anu sami urang bakal ningali kumaha glasier laun-laun ngaleungit.

Panilitian anyar judulna »Gempur Cuaca sareng Kaséhatan Nalika Lahir di Kolombia» ngungkabkeun yén kaséhatan kelompok ieu bakal kapangaruhan pisan. Langkung panjang gelombang panas ngalir, kamungkinan kamungkinan kalahiran bakal prématur. Sanaos ayeuna pangaruhna henteu kuat pisan, sabab kamungkinan gaduh kalahiran alami ngan ukur dikirangan 0 persentase poin sareng 5 poin yén orok dilahirkeun séhat, panilitian nyatakeun yén upami hawa terus naék, maka bakal janten gelombang panas langkung seueur sareng résiko kaséhatan pikeun indung sareng budakna ogé bakal nambahan ogé.

Pikeun ngagaduhan turunan anu séhat penting pikeun sanggup nyanghareupan parobihan iklim, sareng éta ngandung hartos ngagaduhan pendapatan pikeun salamet. Urang ogé kedah nyarios ngeunaan kasihatan émosional ibu hamil, sabab upami aranjeunna setrés atanapi déprési, janin bakal nganggap éta. Nyatana, panilitian anu dilakukeun di Kénya nunjukkeun éta panurunan 1 milimeter per taun dina curah hujan ningkatkeun hormon setrés ku 0% -kortisol-. Upami tingkat setrés tetep luhur sababaraha dinten atanapi minggu, kamungkinan tumerap panyakit bakal ningkat.

Dina raraga nangtayungan kasihatan ibu sareng murangkalih, duanana kedah dibantosan, duanana ningkatkeun investasi pikeun kaséhatan masarakat nepi ka tiasa ngendalikeun kakandungan, sapertos mempermudah aksés kana tuangeun hususna ka kulawarga anu gaduh sababaraha sumber.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.