Parobihan iklim didamel ku manusa

Parobihan iklim

Sanaos présidén Amérika Serikat, Donald Trump, sacara umum nyatakeun pamendakna ngeunaan parobihan iklim, bahkan dugi ka nyatakeun yén éta mangrupikeun tipu daya ku Cina anu maksadna badé nguntungkeun ékonomi Amérika Serikat, laporan anu judulna »Penilaian Nasional Iklim »parantos nyimpulkeun éta manusa teh maksimal tanggel waler pikeun naon anu kajantenan dina waktos ayeuna di atmosfir.

Sareng éta, parobihan iklim parantos aya sareng bakal teras-terasan aya, tapi henteu kantos sateuacan aya spésiés anu sanggup mangaruhan sapertos kitu di planét.

Naon sababna perubahan iklim ayeuna?

Émisi karbon dioksida teras-terasan kana atmosfir, pembakaran batubara, minyak sareng gas alam mangrupikeun panyabab utama parobihan iklim anu urang alami. Masing-masing urang hoyong hirup saé, anu leres-leres logis, tapi urang ngalaksanakeunana ku cara anu serius ngarugikeun Bumi.

dumasar kana laporan, ti taun 1950 dugi ka ayeuna, kontribusi manusa kana parobihan iklim antara 92% sareng 123%. Sebutkeun perséntase terakhir ieu dijelaskeun kusabab kagiatan manusa ngatasi épék sababaraha fenomena alam, sapertos gunungapi, tapi anu dina waktos anu sami dirugikeun ku pangaruh gas rumah kaca.

Konsékuansi anu parantos katingali di Bumi

Taufan

Salaku suhu rata-rata global ningkat, cai di sagara »éta janten langkung panas, langkung asam, sareng tingkat oksigén anu langkung handap"Dijelaskeun Katharine Hayhoe ti Texas Tech University sareng ko-panulis studi. Salaku tambahan, lebur tina kutub téh gancang, anu bakal ningkatkeun tingkat laut.

Kajadian cuaca sapertos badai beuki parah. Irma o Harvey aranjeunna pasti ngan ukur conto leutik tina naon anu bakal datang, sedengkeun Trump terus mungkir.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.