Parobihan iklim bakal ningkatkeun maotna tina suhu luhur di Catalonia

gelombang panas Catalonia

Sakumaha anu kuring parantos sebatkeun dina tulisan sateuacanna parobihan iklim sareng pangaruhna ngancam Catalonia. Diantarana urang mendakan naékna permukaan laut sareng régrési pantai. Ieu mangrupikeun hal anu paling mangaruhan Catalonia dina taun-taun ka payun.

parantos dikaluarkeun laporan ngeunaan perubahan iklim di Catalonia sareng parantos dipidangkeun di Barcelona. Dokumén diwangun ku sakitar 624 halaman sareng parantos disiapkeun ku 141 ahli ti paguron luhur sareng pusat panalungtikan. Kumaha parobihan iklim mangaruhan Catalonia?

Laporan Katilu ngeunaan Parobihan Iklim di Catalonia

Laporan ngingetkeun ngeunaan naékna suhu anu luhur sacara normal sareng yén éta tiasa ningkatkeun maotna tina gelombang panas taunan. Salah sahiji pangaruh tina perubahan iklim nyaéta kanaékan frékuénsi panas sareng gelombang tiis sareng intensitasna. Ieu sababna maotna gelombang panas tiasa ningkat sakumaha gelombang panas naék.

Sajauh ieu, maotna taunan tina gelombang panas di Catalonia sakitar 300. Nanging, numutkeun laporan anu diterbitkeun ieu, aranjeunna tiasa ngahontal jam 2.500 taun 2050. Bagian tina populasi anu paling kapangaruhan ku gelombang panas nyaéta manula sareng jalma anu ngagaduhan panyakit kronis sateuacanna.

manula dehidrasi

Numutkeun laporan, suhu rata-rata Catalonia parantos ningkat ku 1,55 derajat ti 50an. Kusabab pangaruh parobihan iklim ningkat kusabab ningkatna gas rumah kaca di atmosfir, skénario paningkatan panas sareng suhu bakal parah. Diperkirakeun yén ku 2050 suhu rata-rata bakal naék 1,4 derajat langkung.

Salaku tambahan, urang nyarioskeun perkawis maotna tina gelombang panas, tapi pikeun ieu urang kedah nambihan yén kanaékan polusi bakal diperparah ku suhu anu luhur sareng ayeuna diperkirakeun yén éta nyababkeun 3.500 maot prematur kusabab karusakan unggal taun.

Kanggo ayeuna, sadaya tanda parobihan iklim anu lumangsung nunjukkeun kanaékan suhu anu ekstrim, nyaéta gelombang panas, wengi tropis, jst. Datangna gaduh wengi di mana éta henteu turun handapeun 25 derajat.

Akibat tina parobihan iklim di Catalonia

Konsékuansi anu munggaran nyaéta usum garing. Ku 2051, numutkeun laporan, rata-rata pangurangan sumber cai éta bakal sakitar 10% dina baskom Pyrenean sareng maksimal 22% dina baskom littoral.

Jelas, usum garing hasilna kirang hujan. Dugi ka ayeuna, parobihan iklim henteu acan mangaruhan rézim hujan sacara signifikan, nanging, dina 2050 diperkirakeun aya réduksi curah hujan -10% dina usum semi, usum panas sareng usum gugur.

ombak panas

Berasal tina kanaékan suhu sareng rata-rata, bakal aya kurang curah hujan dina bentuk salju. Salju bakal beuki jarang. Laporan éta nyarankeun pikeun ningkatkeun kapasitas pabrik salju buatan sahingga resort ski tiasa ngirangan kakurangan.

Saperti ampir di sadaya kota kalayan basisir, naékna permukaan laut mangrupikeun masalah anu serius. Laut Catalan naék kira-kira opat séntiméter per dasawarsa. Parobihan ieu, laporan ngumpulkeun, éta dibarengan ku paningkatan badai gugur sareng maotna spésiés sapertos karang atanapi posidonia.

Waleran ieu

Anjeun henteu tiasa ngamajukeun deui panolakan kana naon anu lumangsung sareng naon anu bakal datang. Aya jalma anu nolak ayana parobihan iklim sareng aranjeunna nyalahkeun pamaréntah sareng ilmuwan pikeun kalakuan sieun. Nanging, buktina aya: kanaékan suhu umum, kapindahan sareng parobihan dina panjang musim ogé bakal aya akibat tina serangan asma sareng alergi (ayeuna antara 20% sareng 25% penduduk sangsara sababaraha jinis alergi).

suhu luhur

Ogé tina poténsial résiko kaserang panyakit tropis sapertos dengue, malaria atanapi chikungunya, anu bakal ditambihan panyakit sanés anu ditepikeun ku burukna cai, parah ku usum garing. Dina taun 2100, numutkeun laporan éta sorangan, Catalonia tiasa turun janten ku 13% sumber cai na.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.