Parobihan iklim bakal ngajantenkeun ranté dahareun kirang épisién

asam sagara disababkeun ku perubahan iklim

Parobihan iklim ngagaduhan pangaruh anu parah dina kaanekaragaman hayati, leuweung, manusa sareng, sacara umum, kana sumber daya alam. Éta tiasa mangaruhan ku cara langsung nyéépkeun atanapi buruk sumberdaya atanapi henteu langsung ngalangkungan ranté tuangeun.

Dina hal ieu, urang badé nyarioskeun pangaruh perubahan iklim kana ranté dahareun. Kumaha parobihan iklim mangaruhan ranté dahareun sareng urang?

Diajar dina ranté dahareun

ranté tropis laut kapangaruhan ku perubahan iklim

Panilitian parantos dilakukeun di Universitas Adelaide anu parantos mendakan yén parobihan iklim turun efisiensi tina ranté dahareun sabab sato ngirangan kamampuan pikeun ngamangpaatkeun sumber daya. Panilitian parantos nekenkeun yén kanaékan CO2 tanggel waler pikeun pangasaman sareng naékkeun ieu anu bakal ningkatkeun produksi di sagala rupa penjuru ranté.

Salain tina papanggihan ieu, ogé parantos ditangtoskeun yén kanaékan suhu cai bakal ngabatalkeun produksi di bagian sanés sanés pangan. Ieu disababkeun ku setrés anu dialami ku laut laut. Éta sababna sakedik-sakedik masalah bakal kajantenan dina ranté tuangeun anu bakal nyababkeun karuksakanana.

Putus dina ranté dahareun ieu tiasa ngagaduhan akibat serius pikeun ékosistem laut, sabab ka hareupna laut bakal nyayogikeun kirang lauk pikeun konsumsi manusa sareng sato laut anu aya dina bagian paling luhur tina ranté.

Anu paling kapangaruhan ku perubahan iklim

ranté dahareun

Pikeun ningali pangaruh parobihan iklim kana ranté dahareun, panilitian nyiptakeun ranté katuangan idéal, mimitian ti pepelakan anu peryogi cahaya sareng nutrisi pikeun tumuh, invertebrata alit sareng sababaraha lauk predator. Dina simulasi, ranté kadaharan ieu kakeunaan tingkat asemisasi sareng pemanasan anu sami sareng anu diarepkeun dina akhir abad ka. Hasilna nyaéta konsentrasi karbon dioksida anu luhur ngamajukeun tumuhna pepelakan. Langkung seueur pepelakan, invertebrata langkung alit sareng langkung invertebrata, lauk tiasa tumuh langkung gancang.

Tapi, naékna suhu konstan tina cai ngabalukarkeun lauk kirang tuang ngarah moal tiasa ngamangpaatkeun énergi tambahan anu dihasilkeun ku pepelakan. Éta sababna lauk langkung lapar sareng nalika suhu naék maka aranjeunna mimiti ngala mangsa.

 

Teu gaduh stasiun cuaca?
Upami anjeun sumanget ngeunaan dunya meteorologi, kéngingkeun salah sahiji stasiun cuaca anu kami nyarankeun sareng mangpaatkeun tawaran anu sayogi:
Stasion Météorologi

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.