Parobihan iklim bakal ngahasilkeun 100 juta langkung jalma miskin

kamiskinan kusabab perubahan iklim

Parobihan iklim henteu ngan ukur mangaruhan ékosistem daratan sareng laut di sakumna dunya. Éta ogé ngagaduhan pangaruh négatip dina ékonomi manusa. Kusabab pangaruhna kana daérah sareng kagiatan manusa (ironisna, kana kagiatan anu sami anu ngahasilkeun éta), Bank Dunia parantos ngingetkeun yén parobihan iklim éta bakal ngahasilkeun 100 juta langkung jalma miskin dina taun 2030.

Ieu tiasa diringankeun upami tren konsumsi ayeuna dirobih sareng langkah-langkah dilaksanakeun nuju transisi énergi dumasar kana énergi anu terbarukan salaku sumber énergi, salian ti minuhan tujuan anu ditetepkeun ku Pasatujuan Paris.

Poorer

halodo ningkat ku perubahan iklim

Dina wawancara anu diterbitkeun dinten ayeuna ku koran Perancis "Le Figaro", sutradara umum Bank Dunia, Kristalina Georgieva, nyorot yén sanaos pemanasan global mangaruhan sakabeh dunya, résiko khususna penting pikeun nagara-nagara miskin, éta sababna urang kedah ngabantosan aranjeunna sacara kuat sareng "langsung" adaptasi prasarana sareng ngajantenkeun tatanén na mekar.

Tatanén, dina gilirannana, mangrupikeun panyabab teuing panggunaan cai sareng kontaminasi akuifer. Salaku tambahan, éta mangrupikeun panyabab deforestasi jutaan hektar per taun, janten henteu sacara lengkep solusi anu sampurna. Nanging, perlu, kumargi seueur seueur sungut pikeun tuang di planét, sareng tatanén ogé ngabantosan nyerep CO2 ku fotosintésis anu dilakukeun ku pepelakan.

bentrok

banjir ngancurkeun kota

Aya 500 juta jalma dina kaayaan anu ripuh pisan di nagara sapertos Haiti, Irak, Suriah atanapi Libya sareng di Afrika. Daérah-daérah ieu ngalaman konflik anu aya hubunganana sareng senjata sareng perang anu nyababkeun kamiskinan anu signifikan, tapi ogé kapangaruhan, kahareupna ku parobihan iklim.

Pikeun ngagambarkeun ieu, bentrok di Suriah anu kabeneran sareng usum garing anu nyababkeun penduduk padesaan hijrah ka kota-kota. Nalika dina waktos anu singget populasi ngalih ka inti kota, paménta pikeun sumber daya naék. Upami usum garing henteu nyayogikeun cai pikeun sadayana, perang pikeun sumber bakal dimimitian.

Conto sanésna tina bentrok bersenjata sareng perubahan iklim aya hubunganana caket nyaéta yén di Mali kalér produktivitas handap lahan kalayan pangaruh négatip akibatna ka penduduk anu resep henteu stabilitas politik.

Kaayaan putus asa

Naékna permukaan laut

Nyanghareupan kaayaan sapertos kieu dimana sumber daya beuki ngabatesan penduduk, nyiptakeun kaayaan teu stabil, perang sareng paningkatan panyakit sareng maotna, tiasa pisan jumlah pamindahan jalma ka tempat sanés anu nurut kana karepna bakal ningkat. Migrasi mangrupikeun hiji-hijina jalur kabur pikeun seueur kulawarga anu henteu tiasa neraskeun padamelanna kusabab kurang sumberdaya atanapi sieun perang.

Numutkeun ka PBB, ayeuna aya 65 juta, diantarana 21 juta mangrupikeun pangungsi politik, anu mangrupikeun catetan sajarah perpindahan jalma ka tempat anu langkung aman. Bank Dunia, sakumaha anu dituduhkeun ku mantan Komisaris Éropa ieu pikeun Bantuan Kamanusaan sareng Anggaran, parantos nyayogikeun rata-rata 10.000 juta dolar sataun pikeun merangan parobihan iklim di sababaraha taun ka pengker.

Dimimitian dina 2020, rencana bakal dilaksanakeun anu bakalan dikhususkeun 28% tina artos kauangan anjeun pikeun mitigasi pangaruh perubahan iklim di daérah anu paling rentan sareng rapuh. Ieu ogé bakal ngabantosan konflik politik kusabab minat sareng kakurangan sumber daya sapertos cai.

Parobihan skénario

Urang kedah henteu mopohokeun yén skénario di mana urang hirup bakal robih ku perubahan iklim. Kalayan naékna permukaan laut, kota-kota basisir bakal ngalaman hijrah sareng modifikasi. Di sisi anu sanésna, pamaréntah kedah nyebarkeun bagian ageung tina PDB nagara-nagara pikeun dilaksanakeun rencana adaptasi ngalawan perubahan iklim.

Skenario anu ngantosan urang henteu ngarep-ngarep pisan, janten sadaya tindakan anu urang lakukeun ayeuna aya sakedik.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.