Paribasa Januari

bentang salju

Dina sakotéap panon, urang mendakan bulan kahiji taun. Mangrupikeun halaman kosong anu kami bakal ngeusi ilusi, asa sareng salju, seueur salju. Aranjeunna mangrupikeun dinten anu paling tiis di sababaraha beulah Spanyol, dimana tatangkalan katémbong henteu hirup sareng kebon bulak-balik wengi-wengi. Kaayaan ieu teras-terasan taunan, sahingga éta tiasa dibahas dina paribasa januari.

Patani langkung resep cicing di bumi tibatan damel di kebonna, kusabab suhu na tiasa saé pisan yén saha waé anu jalan-jalan. Maka Januari tiasa janten bulan anu teu aktip pisan pikeun urang anu cicing di daérah anu hampang di Hémisfér Kalér, tapi éta dinten anu saé pisan pikeun anu resep olahraga salju.

Kumaha cuaca di Januari di Spanyol?

Leuweung salju

Di Spanyol ieu bulan éta biasana tiis, utamina di daérah kalér sareng pedalaman. La suhu rata-rata 7,2ºC, kalayan maksimal 30ºC di nusantara Canary sareng minimum -8ºC di sababaraha bagéan pedalaman Semenanjung Iberia.

Upami urang nyarioskeun perkawis hujan, biasana sabulan sacara umum lembab, kalayan rata-rata 63mm. Komunitas dimana hujan paling sering nyaéta Galicia, Asturias, Castilla y León, kumargi payunna sering lebet ti belah kulon kalér semenanjung sareng nalika dugi ka kidul sareng kidul-wétan semenanjung sareng Kapuloan Balearic aranjeunna ageman pisan. Di Kapuloan Kanaria biasana bulan baseuh sacara gembleng.

Tapi, hayu urang tingali naon anu nyarios.

Paribasa Januari

  • Dina panonpoé tanpa topi henteu dina bulan Agustus ogé dina Januari: Gampang dipikir yén dina usum salju sinar ultraviolét moal nganyenyeri urang sapertos usum panas, tapi éta kasalahan. Dina usum ieu panonpoé masih sami ngabahayakeun, sabab sanaos handap dina cakrawala tiasa nyababkeun réfléksi anu langkung sengit, maka penting pisan pikeun mayungan panon anjeun sareng sirah anjeun ogé.
  • Dina Januari syal, tanjung sareng topi: Sareng éta moal aya anu leungit! Hal ieu tiris pisan di seueur penjuru nagara anu hal terakhir anu anjeun kedah lakukeun nyaéta di luar nganggo baju enteng. Naha tiis pisan atanapi anjeun tiris, pasang pakean termal upami diperyogikeun.
  • Kuring ngabandingkeun anjeun sareng bulan Januari, anu paling jelas dina sataun: langit jelas saatos hujan Désémber, janten satelit kami katingalina langkung spektakuler tibatan salami sésana taun.
  • Dina Januari cai beku dina pot sareng awéwé sepuh dina ranjang: suhu anu handap tiasa janten masalah anu serius, tanpa tiasa masak teuing raoseun sareng / atanapi ngageter salami 30 menit atanapi langkung dugi ka kamar saré janten panas sareng ngamungkinkeun urang bobo.
  • Januari, sasih saé kanggo ChickadeeNya, ayeuna ku braziers listrik, radiator sareng alat-alat pemanasan sanésna, batubara henteu seueur dianggo di bumi, tapi upami anjeun badé nyéép waé di nagara éta, ngadamel seuneu anu saé mangrupikeun ubar anu paling saé pikeun tiis; sanaos leres, anjeun kedah teras-terasan ngaduruk seuneu di tempat anu diidinan sareng dikawasa sepanjang waktos pikeun nyingkahan masalah.
  • Januari nyaéta jalma anu saé upami anjeunna henteu janten tukang angin: Éta téh tiis, enya, tapi dina poé nalika angin teu ngagelebug urang tiasa nyandak éta, sanaos seueur urang kedah nganggo baju haneut.
  • Januari ngagaduhan sababaraha jam deui sacara lengkep; Saha waé anu leres-leres hoyong ngitung, sajam satengah kedah ngalungkeun anjeunna: ti usum salju usum salju (21 Désémber) dinten-dinten mimiti saeutik demi saeutik janten langkung lami, tapi urang henteu tiasa ngémutanana dugi ka Januari sumping.
  • Ngaliwatan San Antón de Enero, trajinero jalan langkung sajam deui: Dinten Saint nyaéta tanggal 16 Januari. Ku waktos éta, dinten parantos rada lami.
  • Upami Januari leungit, milari éta dina tangkal badami: tangkal almond mangrupikeun tangkal buah anu dina usum salju teu aya daun, tapi dina Januari mimiti kaluar tina sésa hiberna, hal anu ditingalikeun ku kembangan.
  • Éta salawasna Pébruari tibalik tibatan Januari: Naon sababna anjeunna! Upami Januari hujan, aya kamungkinan anu hadé dina bulan Pébruari bakal garing, janten urang tiasa nyandak épékén anu kajantenan dina bulan kahiji taun pikeun ngaduga naon anu bakal kajadian dina bulan Pébruari.
  • Januari Tiis datang dina niupan ramo: tiris teuing kanggo sabagian, kalebet kuring sorangan, dina Januari. Nalika urang ngaraos hawa anu langkung handap tina anu urang pikahoyong, anu paling urang pikahoyong nyaéta ngajaga diri tina hawa anu mendesak.
  • Tiis sareng tenang Januari, ngaresmikeun taun anu saé: sanaos sadayana, éta saé tiap tiap bulan dina taun ngagaduhan ciri cuaca nyalira, sabab hartosna sadayana lancar. Upami Januari mimiti tiis sareng kirang langkung kalem, éta sampurna.

jalur salju-katutup-karéta-jalur

Naha anjeun terang aya cariosan cuaca anu sanés pikeun Januari?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.