June Sayings

Bentang Juni

Waktos lumayan gancang pisan kadang-kadang, dugi ka titik anjeun tiasa nyéépkeun genep bulan ampir tanpa disadari. Janten, saolah-olah éta sakaca panon, urang parantos lebet junio, dina bulan kagenep taun. Sigana luar biasa yén ngan ukur kamari-kamari urang nyalindung tina hawa tiis, sareng ayeuna urang badé ngamimitian usum panas, usum haneut.

Aya seueur cariosan Juni, sareng sadayana leres-leres pikaresepeun tur panasaran. Upami anjeun hoyong terang aranjeunna, tong sono khusus ieu di mana, sajaba ti éta, kuring bakal nyaritakeun naon anu parantos di bulankeun pikeun urang dina hal suhu sareng hujan.

Juni, bulan mimiti usum panas

Juni mangrupikeun sasih dimana suhu minimum sareng maksimum ogé aranjeunna mimiti naék tinangtosna, khususna di tengah sareng di daérah Mediterania di nagara éta, dimana nilaina parantos antara 20 sareng 30º (atanapi langkung di sababaraha bagéan beulah kidul Jazirah Iberia). Sésana, raksa dina térmométer tetep sakitar 15 sareng 25ºC.

Bulan ieu rada tenang di seueur nagara, tapi panas pisan di sababaraha tempat, sapertos anu parantos urang tingali. Pikeun masihan kami ide, dina Juni 2015 urang gaduh suhu rata-rata 22,5ºC (gaduh salaku periode rujukan: 1981-2010), anu 1,4º langkung seueur tibatan biasana. Di seueur daérah anomali termal ngaleuwihan 2ºC, contona dina sababaraha titik tengah sareng beulah kulon samenanjung, sakumaha anjeun tiasa tingali dina gambar ieu:

Suhu anomali Juni 2015

Gambar - AEMET

Sedengkeun pikeun hujan, urang biasana mikir yén ieu bulan anu garing pisan, tapi anu leresna gumantung kana dimana anjeun ayana tiasa hujan langkung, atanapi kirang. Salaku conto, sareng neraskeun sareng conto Juni 2015, komunitas dimana hujanna paling ageung nyaéta anu aya di tengah sareng kalér-wétaneun semenanjung, sedengkeun sésana hujanna langkung handap, dugi ka aya sababaraha komunitas anu henteu hujan, sapertos di Canary Islands. Di dieu anjeun tiasa ningali gambar tina AEMET:

Persentase présipitasi 2015

Gambar - AEMET

Sanaos ieu bulan langkung kirang stabil, anjeun terang naon anu aranjeunna nyarios »dugi ka 40 Méi entong angkat jas anjeun», Sareng éta masih aya kénéh sababaraha curah hujan spring anu sanés, anu tiasa dibarengan ku turunna suhu (sareng sakedik). Tapi naon cariosan sanés anu aya kanggo sasih Juni?

Sayings sasih Juni sareng artina

  • Cuaca anu saé dina Juni, usum panas pasti: Dina bulan ieu, usum panas dimimitian, usum anu paling haneut dina sataun.
  • Naon anu baseuh dina Juni garing dina Juni: ngarujuk kana sababaraha hujan anu biasana turun.
  • Upami hujan saé dina bulan Méi, garing dugi ka Juni dibéré: Biasana, upami hujan di Méi, Juni mangrupikeun sasih anu garing.
  • Mimiti cai Juni, pangobatan jahat pisan: Hujan dina mimiti bulan ieu nguntungkeun pisan, sabab éta bakal ngabantosan pepelakan supados tumuh sareng ngahasilkeun buah anu leres.
  • Juni mimiti hujan, ngumumkeun usum panas: curug anu ragrag bulan ieu mangrupikeun pengumuman usum panas anu suhunya bakal luhur pisan.
  • Juni capricious, atanapi usum garing, atanapi banjir: bulan ieu tiasa garing pisan atanapi beueus pisan, teu aya jalan tengahna.
  • Badai Juni hits kawas fist a: meureun aya kadang-kadang badai, dibarengan hujan sareng hujan es.
  • Juni anu cerah sareng cerah, nempatkeun anjeun dina suasana anu saé: Nalika dinten-dinten beuki lami, parasaan masarakat janten ningkat, sabab urang tiasa ngaraosan cahaya ampir 15 jam.
  • Nepi ka Juni cuaca anu panas pisan henteu nyingsatkeun patani: Teu aya sasih langkung saé pikeun ngalaksanakeun padamelan dibanding Juni, cerah sareng haneut.
  • Cai dina bulan Juni sanés bubuahan atanapi jukut dina bulan Juli: Masalah hujan di bulan ieu nyaéta aranjeunna tiasa ngarusak pepelakan.
  • Bisa garing, Juni berair, sadayana bakal kaganggu: upami henteu hujan dina bulan Méi tapi hujan di Juni, pepelakan moal tumuh leres.
  • 21 Juni salami teu aya: tanggal 21 nyaéta dinten pangpanjangna dina sataun, éta mangrupikeun Musim Panas Solstice.
  • Cai pikeun Saint John ngaleungitkeun anggur, minyak sareng roti: Sapanjang minggu kamari bulan tiasa hujan, sareng ieu hujan anu tiasa ngarusak pepelakan, utamina upami merkuri dina thermometer sakitar 28ºC.
  • Pikeun San Julieta, hujan langkung ti masihan nyandak: Santa dina tanggal 16, sareng dina waktos éta seueur pepelakan hortikultura badé dewasa. Upami hujan, aranjeunna tiasa manja.
  • Ngelelep dina hiber low, ngumumkeun hujan di langit: serangga gaduh jangjang hygroscopic anu, nalika dieusian ku beueus, ngelek neangan aranjeunna.

Pantai Santander

Sareng dugi ka ayeuna paribasa meteorologi pikeun bulan Juni. Naha anjeun terang cariosan sanés kanggo bulan ieu?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.