Pangungsi iklim bakal jumlahna jutaan dina 2050

Grup pangungsi

Parobihan iklim mangrupikeun tantangan anu kedah disanghareupan ku urang sadayana. Tapi henteu sadayana urang bakal gampang. Di nagara-nagara berkembang, anu paling kapangaruhan, bakal ngalaman seueur kasusah anu hijina jalan pikeun tetep hirup nyaéta hijrah tina naon anu janten bumi anjeun salamina.

Nalika tingkat karbon dioksida sareng gas sanésna sapertos metana naék langkung tina anu kedahna, suhu naék sareng sinar panonpoé nyésakeun seueur juru dunya sareng boro cai. Dina kaayaan ieu, seueur jutaan jalma bakal kapaksa janten pangungsi iklim.

Dua taun ka pengker, di 2014, anu Pusat Monitoring Kapindahan Internal, ti Déwan Pengungsi Norwegia diperkirakeun 19,3 juta jalma anu ninggalkeun bumi kusabab bencana alam, sapertos angin topan atanapi usum halodo. Jalma-jalma anu angkat ka nagara-nagara sanés milari tempat anu langkung aman, sapertos Benua Tua.

Suriah, salami taun 2006 sareng 2011, ngalaman salah sahiji halodo paling parah dina sajarah anyar, anu nyababkeun maotna sabagian ageung ingon-ingon sareng pamindahan dua juta manusa ka kota-kota. Kaayaan ieu nyababkeun protés anu telenges ditindes, sahingga urang Siria ayeuna ngantunkeun nagarana.

pangungsi

Dina taun 2050, sakumaha anu urang sebutkan dina blog, Wétan Tengah bakal panas pisan nalika usum panas. Suhu dina wengi bakal 30ºC, sareng nalika siang 46ºC, anu tiasa 50ºC dina akhir abad ka.

Cai, komoditi anu paling berharga, bakal dijantenkeun alesan perang di masa anu payun. Di Afrika kami parantos ningali: unggal taun jutaan jalma maot kusabab kakurangan cai bersih.

Sakumaha jauh urang badé angkat?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.