Sensing jauh tina pigmén daun bakal ningkatkeun proyéksi parobihan iklim

Pinus pinaster

Pinus pinaster

Tutuwuhan sanés ngan ukur mahluk anu ngahasilkeun oksigén anu diperyogikeun, tapi ayeuna aranjeunna ogé tiasa ngabantosan ilmuwan ningkatkeun modél perubahan iklim hatur nuhun kana téhnik anu dikembangkeun ku Josep Penuelas, panaliti di Pusat Panilitian Ékologis sareng Aplikasi Leuweung (CREAF-UAB).

Téhnik ieu, dumasar kana analisa gambar sensing jauh anu diala tina satelit, éta bakal ngamungkinkeun panalungtik ngagaduhan ideu anu langkung jelas sareng langkung ringkes ngeunaan masa depan anu ngantosan urang.

Aya sajumlah conifers, sapertos pinus atanapi cemara, anu mangrupikeun pepelakan héjo, hésé pisan pikeun para ilmuwan pikeun néwak kumaha fotosintésis anu dilakukeun ku daun ieu robih sapanjang taun. Tapi, aranjeunna ayeuna parantos mendakan yén dina bulan anu langkung tiis produksi klorofil (pigmén anu masihan warna héjo kana daun sareng anu jawab fotosintésis) dikirangan pikeun pikaresepeun pigmén sanésna: karotenoid (warna beureum semu). atanapi jeruk).

Hatur nuhun kana pangémutan jauh tina satelit tina jumlah klorofil sareng karotenoid, aranjeunna bakal tiasa nyatet sadaya parobihan musiman, sababaraha parobihan anu numutkeun ka Peñuelas kabeneran sareng nuturkeun pola anu sami sareng tingkat fotosintétis ogé produksi primér kasar tina ékosistem, nyaéta jumlah total karbon dioksida anu dibereskeun dina daun nalika fotosintésis.

Pino

Ku kituna, terang proporsi klorofil sareng karotenoid, aranjeunna bakal tiasa ngajantenkeun perkiraan anu langkung saé tina jumlah karbon anu diturunkeun ékosistem anu béda sapanjang taun, anu dina gilirannana bakal ngajantenkeun ngajantenkeun parobihan iklim anu langkung saé kusabab ieu mangrupikeun fenomena anu ngarobih siklus pepelakan.

Nyaho pangaruh tina parobihan anu lumangsung di iklim, boh dina pepelakan sareng sato, bakal ngabantosan urang ngartos naon anu kajantenan di planet Bumi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.