Pangaruh "pulau panas" bakal ngagandakeun biaya urban tina perubahan iklim

Kota Madrid

Madrid Spanyol)

Di dunya anu beuki padumukan, sababaraha rohangan héjo anu masih aya digentos ku bentang beton sareng blok; teu sia-sia, urang sadayana hoyong sahenteuna hiji apartemen tempat urang tiasa cicing. Nanging, padumuk perkotaan ningkat pesat, sareng nalika ngalakukeun éta kota urang janten naon anu katelah salaku »pulau panas kota».

Tapi masalahna henteu bérés waé, tapi kota-kota ieu teuing panas bakal ngagaduhan biaya iklim anu langkung luhur tibatan anu henteu, numutkeun panilitian anu diterbitkeun dina jurnal "Perubahan Iklim Alam."

El diajar, numana 1692 kota dianalisis, nunjukkeun yén balukar tina parobihan iklim tiasa ngarugikeun pulau-pulau panas kota 2,6 kali langkungKusabab pangaruh ieu bakal nyababkeun suhu naék dua derajat deui dina taun 2050. Tangtosna, nalika panas pisan, AC langkung sering dianggo sareng, seringna, langkung resep nyandak mobil tibatan leumpang. Sadayana, naon anu urang lakukeun nyaéta ngirangan kualitas udara sareng cai, anu ngabalukarkeun langkung seueur panyawat sareng maot dini.

Janten, panulis karya, élmuwan ti Universitas Sussex (Inggris), Universitas Otonom Nasional Mexico sareng Universitas Vrije (Amsterdam), nyarios yén Éta merenah pikeun milih masang hateup sareng trotoar anu ngagambarkeun sinar panonpoé, ogé pikeun ngalegaan daérah héjo di kota.

Hateup héjo

Kota-kota, sanaos ngan ukur nutupan sakitar 1% tina permukaan planét, ngahasilkeun sakitar 80% tina Produk Kasar Dunya sareng meakeun sakitar 78% énergi dunya. Salajengna, aranjeunna mangrupikeun tempat langkung ti satengah tina penduduk sadunya. Janten penting pisan pikeun nyandak tindakan anu épéktip sahingga sadaya jalma ieu tiasa nghirup hawa anu langkung bersih tibatan ngambekan ayeuna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.