Pangaruh Canigou

canigou

Kadang-kadang aya kajadian anu narik perhatian khusus, sapertos anu kajantenan JP Petit. Nonton matahari terbenam ti Marseille, Perancis, anjeunna ningali sababaraha gunung gundul anu nangtung dihareupeun panonpoé. Ieu, anu tiasa janten normal, saleresna henteu kitu, kumargi gunung-gunung éta sigana kaluar tina Laut Tengah. Anéh pisan pikeun anjeunna yén anjeunna mutuskeun nyandak poto pikeun ngadokumentasikeun penampilan anu langka.

Petit teu kanyahoan nyaksianna Pangaruh Canigou. Tapi naon ari fenomena ieu? Naha kajadian?

Pelaut kantos percanten yén éta gunung hantu; Nanging, henteu aya gunung di Laut Tengah, tapi enya 165 mil (265,542km) jauhna, di Pyrenees. Aya Canigou Massif, anu siluétna katingali ku Petit. Ahli élmu optik atmosfir Les Cowley ngajelaskeun yén »teu aya garis paningal langsung ka Massif kusabab lengkungan Bumi. Pandangan ukur tiasa dilakukeun kusabab cahaya diréfraksi sakuriling planét. Pokokna suasanana langkung padet dina tingkat handap sareng bertindak salaku lénsa pikeun ngabengkokkeun sinar matahari di cakrawala. Sareng anjeunna teras nyarios yén fatamorgana ngalakukeun hal anu sami, tapi dina hal ieu aranjeunna henteu diperyogikeun, ngan ukur "hawa bersih anu tetep sareng bentang laut anu panjang."

»Pengamatan ieu henteu fortuitous. Alain Origne parantos ngahaturanan diri pikeun diajar fenomena ieu sareng tiasa ngaduga iraha éta bakal kajantenan deui. Anjeunna hoyong nguping ngeunaan panampian jarak jauh anu sanés, "tambah Cowley. Janten upami anjeun gaduh kasempetan kanggo ningali anjeunna, candak sababaraha gambar sareng hubungan sareng anjeunna ngalangkungan poto na website, dimana anjeunna unggah poto sareng animasi pangaruh Canigou anu spektakuler.

Pangaruh skéma Canigou Alain Origne.

Pangaruh skéma Canigou Alain Origne.

Naha anjeun kantos nguping fenomena anu luar biasa ieu? Naon anu anjeun pikirkeun?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   david cenahna

    Kusabab naon anu dicarioskeun dina tulisan, gumantung kana épék ieu, waktos nalika panonpoe surup dina cakrawala kedah seueur pisan-pisan, langkung-langkung pangaruh ieu leres-leres bakal tangtoskeun waktos magrib, hal anu henteu leres-leres kajadian skala. signifikan.