Prospek iklim anu diarepkeun pikeun 2016

Tinjauan iklim

Sakumna planét damel ngirangan pangaruh parobihan iklim sareng iklim anu cocog di mana hirup sauyunan. Dina kasimpulan taun 2016 kuring badé nempatkeun anjeun dina kontéks iklim.

Taun 2016 dicirikeun ku nami anu bakal disada pikeun lila: Pasatujuan Paris. Pasatujuan ieu parantos diberyogikeun sareng parantos diratifikasi ku 120 nagara. Hayu urang tingali panorama iklim sakumaha anu parantos dilakukeun sapanjang taun ieu.

Pasatujuan Paris

Pasatujuan Paris parantos janten gaganti anu teu dibantah pikeun anu sateuacanna Protokol Kyoto. Tujuanana nyaéta pikeun tiasa ngirangan émisi gas rumah kaca pikeun merangan parobihan iklim sareng ngamajukeun transisi énergi. Pasatujuan ieu diberlakukeun 4 Nopémber dina waktos rékaman upami dibandingkeun sareng protokol Kyoto dimana prosedur persetujuan waktosna sakitar tujuh taun.

Pakta iklim anu hébat ieu parantos diratifikasi ku nagara-nagara anu jawab émisi gas rumah kaca anu pangluhurna di planét ieu. Aya seueur kitu aranjeunna nyaris ampir 90% émisi global. Di sisi anu sanésna, pamilihan umum pikeun kapersidenan AS nambihan pandangan anu goréng pikeun iklim planét, sabab anjeunna kapilih Donald Trump.

Pasatujuan Paris

Donald Trump nyaéta lalaki anu henteu percanten kana parobihan iklim kumargi anjeunna nyangka yén éta mangrupikeun carita anu diciptakeun ku urang Tionghoa pikeun kéngingkeun daya saing. Nanging, sanaos meunangna Donald Trump dina kapersidenan, asupna gancang kana kakuatan gempungan iklim di Marrakech henteu nyababkeun celah atanapi masalah dina panduan Perjanjian. Donald Trump, dina waktos pencalonanna, negeskeun yén, upami anjeunna janten présidén, anjeunna bakal narik sadayana dana anu ditetepkeun pikeun tindakan anu aya hubunganana sareng perang ngalawan perubahan iklim, sabab pikeun anjeunna anu teu aya.

Salaku unsur anu ngarep-arep pikeun iklim planet urang, henteu aya nagara anu masihan tanda naon dina gempungan Marrakech pikeun nuturkeun présidén AS upami anjeunna ninggali Perjanjian sakumaha anu dijanjikeun dina kampanye na. Salaku tambahan, kakuatan dunya sareng anu nanggungjawaban kanggo émisi global anu pangageungna sapertos Uni Éropa, Cina, India atanapi Brasil gancang nyatakeun yén transisi énergi sareng fokus kana perekonomian anu langkung héjo dumasar kana énergi anu diperbarui perlu pikeun nyingkahan kaayaan teu tiasa dibalikkeun sareng bencana lingkungan.

Pasatujuan Paris

Émisi dunya

Pikeun taun katilu berturut-turut, émisi gas rumah kaca global stabil sareng henteu ningkat ti saprak 2014. Ieu kusabab seueur pembakaran batubara di Cina sareng Amérika Serikat.

Masih mimiti nyarios yén émisi global parantos muncak sareng yén aranjeunna moal ningkat di pikahareupeun sabab urang masih henteu cekap data pikeun masihan pernyataan sapertos kitu. Tapi leres aya gejala anu jelas yén aya hubungan antara pamekaran sareng pertumbuhan ékonomi anu teu aya hubunganana sareng polusi. Maksudna, anjeun tiasa ngembangkeun sareng berkembang sacara ékonomis di nagara tanpa nambahan polusi hatur nuhun kana inovasi téknologi, efisiensi énergi sareng énergi terbarukan.

Donald Trump

Di sisi anu sanésna, kanyataan anu sanésna ogé nyaéta Badan Énergi Terbaruan Internasional (IRENA) ngumumkeun yén 2015 nandaan rékor pikeun inpormasi pikeun pembaharuan (348.000 juta dolar) sareng tilu nagara Amérika Latin paling luhur daptar panarima anu sami: Brasil, Chili sareng Mexico. Sanaos Investasi di 2016 parantos langkung handap sakedik, catetan harga anu langkung handap pikeun énergi bersih sareng téknologi terbarukan tiasa didugikeun. Di Chili, harga minimum tanaga surya fotovoltaik parantos dihontal. dina 2,9 dolar sén per kilowatt jam.

Akhirna, ampir 1% tina anu ngagaduhan aset kauangan global Aranjeunna parantos mutuskeun pikeun teuleum tina bahan bakar fosil, diantarana dana daulat panggedéna di dunya, dana mancén publik Norwegia anu parantos ngalihkeun 863.000 juta ka arah Investasi bébas tina résiko anu aya hubunganana sareng perubahan iklim.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.