Pancuran meteor Orionid, salah sahiji anu pang indah di taun

Pancuran Météor Orionid

Salah sahiji pancuran meteor paling indah anu tumiba taunan parantos sumping, si Orionid. Éta sanés salah sahiji hujan meteor anu paling "loba" anu ragrag, tapi éta mangrupikeun salah sahiji anu paling indah. Nganggap yén Bill Cooke, kapala Kantor Meteorites NASA, mastikeun yén, naha anjeunna bakal sono kasempetan ieu pikeun merhatoskeun aranjeunna?

Orionid mimiti gaduh pisibilitas anu langkung saé opat dinten ka pengker, tapi wengi apogee maksimal mangrupikeun ti énjing Saptu 21 dugi ka Minggu 22. Taun ayeuna éta ogé pas sareng kanyataan yén Bulan aya di sisi urang, tadi wengi ngadamel Bulan Anyar na. Visibilitas pikeun kasempetan ieu bakal langkung saé tibatan normal, kecuali teu aya awan anu ngawangun, sareng tangtosna, ngajauhkeun urang tina polusi cahaya. Upami kitu, acara bakal diasuransikeun.

Tinjauan ringkes ngeunaan asal usul Orionid

rasi orion

The Orionids, asalna ti Halley's Comet. Éta mangrupikeun sésa-sésa komet anu ngorbit Matahari unggal 76 taun sareng anu terakhir kali di 1986. Éta katingali iraha planét urang nyebrang daérah dimana sésa-sésa buntut Komet Halley dipendakan. Anjeun leres-leres tiasa ngamimitian ningali sababaraha dina 2 Oktober, sareng éta dipungkas dina 7 November. Éta ogé katingali ti mana waé di dunya, sabab lulus caket pisan kana katulistiwa langit.

Tingkat meteorit anu bakal katingali bakal sakitar 23 per jam, sareng aranjeunna bakal angkat ka a perkiraan laju 66 kilométer per detik. Tempatna dimana milari nyaéta nuju rasi Orion, lumayan bicharraco ageung! Kusabab kitu aranjeunna disebat sapertos kitu, sabab sigana asalna tina rasi éta. Sareng tangtosna, émut ka langit tanpa jinis gadget, sapertos teleskop atanapi teropong. Di dieu anu penting nyaéta tiasa nutupan lapangan visual anu paling lega.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.