Téori Panspermia naon asal hirup?

téori panspermia

Asal usul kahirupan. Saha anu henteu kantos téori ngeunaan éta? Aya seueur tiori anu dijalankeun boh di komunitas ilmiah, ogé dina internét sareng tina kecap lisan tina milyaran jiwa di dunya. Salah sahiji tiori panasaran ngeunaan asal usulna manusa nyaéta tiori Panspermia. Naha anjeun kantos nguping ngeunaan anjeunna? Éta tiori dumasar kana kanyataan yén manusa tiasa ngagaduhan asal anu sanés anu béda sareng planét ieu. Nyaéta, urang tiasa sumping ti bagian séjén alam semesta.

Naha anjeun mikir yén umat manusa teu acan maju saatos spésiés séjén tina genus Homo saatos évolusi sareng asalna ti bagian sanés jagat raya? Dina tulisan ieu kami nyaritakeun sadayana ngeunaan tiori Panspermia.

Dumasar kana naon tiori Panspermia?

alam semesta sareng panspermia

Téori ieu nganggap yén urang panginten dikandung dina daérah sanés alam semesta anu hébat (atanapi henteu aya watesna sakumaha anu diaku ku élmuwan). Sareng aya seueur teori sareng cara anu urang tiasa asalna. Sakumaha anu diulikna kana waktos, éta mangrupikeun hal urang moal tiasa terang kalayan tingkat kapastian 100%.

Di Panspermia disebatkeun yén manusa tiasa janten organisme anu dikembangkeun di daérah sanés alam semesta sareng anu gén na parantos lebet kana planét Bumi ngalangkungan komét atanapi meteorit anu mangaruhan permukaan bumi. Tiasa waé, ku cara kieu, kabutuhan anu tumuh hoyong terang naon anu kajantenan di luar planét tiasa dijelaskeun.

Saprak élmu sareng astronomi dikembangkeun, manusa hoyong pisan terang naon anu aya diluar planét urang. Kusabab kitu, cobian jalan-jalan ka bulan, Mars atanapi kanggo terang naon jinis planétna seueur pisan di urang Sistem tatasurya sakumaha saluareun Awan Oort. Sugan sadayana ieu batang tina kabutuhan "pulang."

Sareng ieu tiori ieu nyangka yén kahirupan manusa parantos dugi ka planét Bumi ngalangkungan bentuk mikroskopis anu hirup anu tiasa dikembangkeun hatur nuhun kana kaayaan anu tiasa ditempatan di planet urang. Kami parantos tiasa sumping ti luar angkasa berkat pangaruh meteorit sareng komet. pas diwanohkeun ka planét, évolusi ngajantenkeun manusa janten berkembang sakumaha urang terang ayeuna.

Jenis Panspermia

Aya sababaraha jinis Panspermia anu dibélaan sababaraha élmuwan salaku asal usul kahirupan di Bumi. Éta katelah Panspermia Alami sareng Diarahkeun. Urang bade nganalisis masing-masing pikeun langkung ngartos karakteristikna.

asli

Panspermia

Éta mangrupikeun masalah anu nyatakeun yén sadaya kahirupan anu kabentuk di Bumi acak-acakan sareng normal. Salaku tambahan, anu nyababkeun nyaéta batu-batu anu nabrak permukaan bumi anu ngagaduhan organisme hirup. Planet Bumi aya dina "zona huni" tina tata surya. Kusabab kitu, berkat kaayaan lingkungan, éta tiasa nahan cai sareng suhu anu stabil.

Sajaba ti éta, lapisan-lapisan suasanana Aranjeunna ngajaga urang tina radiasi anu ngabahayakeun tina Matahari. Hatur nuhun yén kahirupan di planét parantos tiasa maju.

Diarahkeun

mikroorganisme di planet bumi

Jenis téori ieu langkung seueur pikeun jalma-jalma anu langkung wani sareng konspiratorial. Konspirasi mangrupikeun hal anu seueur pisan dina tiori jutaan jalma anu nyicingan Bumi. Éta ngeunaan pamikiran ngeunaan naon sagala rupa anu kajantenan ku evolusi sareng kahirupan manusa ngagaduhan alesan. Nyaéta, prosés anu dilakukeun ku meteorite atanapi komet kapangaruhan di Bumi ku mikroorganisme anu sanggup ngembangkeun kahirupan manusa diarahkeun ku batur.

Dina pengertian ieu, urang tiasa nyarios yén Panspermia anu diarahkeun mangrupikeun kahirupan di Bumi dipaksa ku batur sareng éta sanés prosés acak. Téori ieu dibagi kana jalma-jalma anu nganggap yén ieu dilakukeun pikeun nyiptakeun organisme di Bumi kalayan kahirupan sareng jalma-jalma anu nyangka yén planét urang tiasa ka luar negeri pikeun neraskeun ngalakukeun anu diperyogikeun di dunya-béntang bintang anu jauh sanés.

Patarosan

dampak meteorit di bumi

Mangrupikeun hal anu gélo pikeun ngémutan yén asal usul kahirupan di planét sapertos anu diarahkeun. Ku naon tujuanana? Nyaéta, dina kasus dimana aya kahirupan anu cerdas dina planét anu jauh pisan, naha leresna bakal ngirim organisme hirup jauh pisan? Naha mungkin planét Bumi mangrupikeun hiji-hijina planét anu tiasa dihuni di daérah anu lega sareng éta sababna aranjeunna kedah ngagunakeunana?

Aya seueur patarosan anu nimbulkeun jinis téori ieu. Sareng éta asal usul kahirupan mangrupikeun hal, henteu paduli sabaraha élmuwan anu diajar, urang moal pernah terang 100%, kumargi "teu aya anu nyebatkeun perkawis éta." Siga anjeun moal pernah terang naon anu saatos maot, urang moal tiasa mundur sareng terang anu mimiti aya ti mimiti jaman.

Salah sahiji kanyataan anu ngajantenkeun téori ieu mikir leres nyaéta ayana organisme anu sanggup bertahan di luar angkasa. Nyaéta, aranjeunna mikroorganisme anu henteu kapangaruhan ku kurangna gravitasi atanapi oksigén pikeun hirup. Sababaraha mikir yén seueur obyék luar angkasa resep Misi voyager dilakukeun pikeun manusa pikeun nyebarkeun "bibit" ka tempat anu sanés di luar angkasa atanapi komunikasi sareng anu ngutus kami ka dieu.

Detraktor sareng pembela

Aya duanana pembela sareng detractors pikeun téori ieu. Anu terakhir nyaéta jalma anu mikir yén organisme hirup moal salamet tina pangaruh meteorit di Bumi. Mimiti, nalika bersentuhan sareng atmosfir, parobihan anu ekstrim dina suhu hartosna henteu aya organisme anu urang terang di planét urang anu tiasa salamet.

Kusabab kitu, nuturkeun léngkah-léngkah tiori ieu, pikeun hirup di Bumi anjeun kedah minuhan kaayaan darat, janten éta moal tiasa salamet tina pangaruh tina dimensi sapertos kitu.

Naon waé, Panspermia mangrupikeun hal anu sanés tina seueur téori anu aya ngeunaan kamekaran kahirupan di planet Bumi. Sareng anjeun, naha anjeun terang téori anu sanés?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.