Panasaran usum anu bakal ngareuwaskeun anjeun

usum tiris

El usum tiris Mangrupikeun salah sahiji musim taun nalika cuaca ngajak anjeun nganggo baju haneut sareng nikmati bentang anu ditutupan ku salju. Tapi naha anjeun kantos héran kunaon kirang tiis nalika salju? Atanapi naha angin ngahiliwir?

Urang badé nyarioskeun hal-hal ieu sareng kapanasaranan sanés dina tulisan ieu. Pilarian terang langkung seueur ngeunaan musim ieu anu nembé urang mimitian.

Kunaon angin nyaring?

Dina sababaraha dinten di usum salju - sareng leres sapanjang taun - angin tiasa ngageleger rada kuat. Ku ngalakukeun éta, upami éta aya dina halangan, contona buta, éta bakal ngahasilkeun akselerasi leutik kumargi zona ngalirna hawa dina gerakan langkung sempit.

Naha kirang tiis nalika salju?

Ieu, sanaos sigana henteu siga kitu, gaduh katerangan ilmiah, sareng ieu: kepingan salju, anu diwangun tina kristal és, uap cai bubu nalika ragrag, sareng uap éta ngajantenkeun és. Petikan tina kaayaan gas (uap cai) kana padet (és) ngaleupaskeun panas.

Naha peuting usum salju jelas janten tiis?

Upami anjeun resep kana astronomi, anjeun pasti bakal resep ka langit usum megah. Éta jelas, aranjeunna katingali bersih,… tapi tiis pisan. Kunaon Kusabab teu aya méga. Panutup méga nyegah panas anu ditampi siang dinten, radiasi infra merah, tina sirna, sareng tangtosna, upami teu aya awan, radiasi na bakal leungit.

Kumaha angin ngahiliwir diitung?

Sensasi termal nyaéta tiis atanapi panas anu urang anggap henteu paduli suhuna nyata. Bedana termal ieu antara kulit sareng lingkungan ditangtukeun ku kalembaban lingkungan, laju sareng arah angin, mendung, sareng anu sanésna. (anjeun bakal mendakan langkung seueur inpormasi dina Artikel ieu). Janten, contona, upami térmométer nunjukkeun 10ºC, langit jelas sareng teu aya angin ngahiliwir, urang bakal karasa rada tiis, 7,5ºC.

jalma-ski

Wilujeng usum 🙂.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.