Palebah sareng pemanasan global

Lebah kembang konéng

nu palebah aranjeunna salah sahiji serangga pangpentingna. Tanpa aranjeunna, bagian anu hadé tina flora bakal tungtungna punah dina sababaraha taun, sareng ku éta, bakal seueur sato (kalebet manusa) anu bakal ngagaduhan seueur masalah kéngingkeun tuang. Aya anu nyarios, kanyataanna, yén upami aranjeunna dipareuman, ieu bakal kami, masarakat, tapi jujur, kuring yakin yén kaayaan moal sapertos serius. Kunaon Nya, aya seueur pepelakan anu tiasa diréproduksi ku motong, sareng tanpa ragu kanyataan yén ieu tiasa dilakukeun, éta pasti bakal ngamungkinkeun urang pikeun tuang diri urang sorangan.

Ayeuna, teu tiasa diémutan palebah dinya aranjeunna ngagaduhan peran anu penting pisan dina ékosistem. Sareng kusabab pemanasan global aranjeunna gaduh seueur kasusah pikeun ngalakukeun anu paling dilakukeun, nyaéta nyerbu kembang sahingga generasi anyar pepelakan tiasa aya.

Tangtosna, aya seueur serangga anu nyerbu, sapertos sireum, keco, capung, sareng sajabana, tapi lebah mangrupikeun anu paling résiko punah ayeuna. Alesanna seueur pisan: panggunaan péstisida, parasit, invasi spésiés palebah sanésna, kaleungitan habitat ... Sareng ogé pemanasan global, anu mangaruhan rézim hujan di sakumna dunya, parah usum garing di seueur tempat, ningkatkeun suhu global sareng nempatkeun kahirupan pepelakan dina résiko.

Laporan, ditugaskeun ku PBB, ngungkabkeun éta Dina taun 2050, umat manusa tiasa ngalaman kasusah serius tuang nyalira, kusabab turunna populasi lebah sareng serangga sanés anu tanggel waler pikeun nyebarkeun kembang (sapertos manuk kolibri atanapi kelelawar).

Bee

Nanging, henteu sadayana kedah négatip pisan. Nyatana, ieu kaayaan anu tiasa dicegah kalayan gampang pisan upami urang jaga lingkungan sareng produk alami. Sareng upami anjeun ogé ngagaduhan kebon, ngantep kembang liar tumuh sahenteuna di juru, atanapi tumuh sorangan. Ku kituna, anjeun bakal narik lebah anu bakal ngabantosan pepelakan anjeun ngahasilkeun buah.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, serangga ieu diperyogikeun pisan. Hayu urang jaga aranjeunna ngarah tiasa neraskeun padamelanana.

Anjeun tiasa maca laporan di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jose cenahna

    Dear Monica, hapunten abdi bilih anjeun parantos lepat kumargi dina poto munggaran serangga anu anjeun ngabijilkeun pakait sareng lalat kembang kulawarga Syrphidae.

    Best Regards

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo Jose.
      Hatur nuhun pisan. Éta parantos dilereskeun.
      Hiji salam.