Gurun pasir di Spanyol

Gurun pasir di Spanyol

Gurun Pasir? Di Spanyol? Mustahil. Atanapi tiasa enya? Kaleresan aya di bagian ageung nagara, khususna di beulah kidul sareng daérah Mediterania, hujan beuki langka. Pikeun ieu kedah ditambih pangaruh anu dilakukeun ku kagiatan manusa dina taneuh. Sareng anu paling parah nyaéta ayeuna mangrupikeun kanyataan anu langkung jelas hatur nuhun kana panilitian anu parantos dimuat dina jurnal 'Science of the Total Environment'. Éta parantos tina koméntar janten topik anu parantos diulik.

Sareng sigana urang masih teu hoyong sadar kana kaseriusan masalahna. Desertifikasi di Spanyol mangrupikeun kanyataan, saéngga numutkeun kana panilitian ieu 20% daérah parantos janten gurun.

Pikeun ngahontal kasimpulan ieu, digunakeun dua alat: peta kaayaan darat sareng sakumpulan modél simulasi dina unggal lanskap gurun pasir. Hatur nuhun kana analisis ieu, para ilmuwan ti Pusat Luhur pikeun Panilitian Ilmiah (CSIC) parantos tiasa terang naon faktor anu campur dina prosés, parah ku parobihan iklim, salaku faktor iklim anu paling mangaruhan daérah.

Sanaos kanyataanna hasilna henteu tiasa digeneralisasi, sabab numutkeun ka Jaime Martín Valderrama, panaliti di Stasion Ékspérimén Zona Gersang di Almería, »perlu ditaliti langkung seueur kasus pikeun nutupan kasuér anu ditawarkeun ku daérah Spanyol sareng ngamungkinkeun ngamajukeun deui nganalisa di tempat anu béda ”, kaleresan teu aya salahna pikeun ngamimitian akting ayeuna. Pasang tindakan pikeun nyingkahan kaleungitan deui taneuh.

Gurun pasir di Spanyol

Untungna, Spanyol mangrupikeun nagara anu parantos nandatanganan Konvensi Perserikatan Bangsa-Bangsa pikeun merangan gurun pasir, anu diberlaku dina 26 Désémber 1996. Tapi kami, di bumi, di kebon kami, ogé tiasa ngalakukeun sababaraha hal, sabab tong runtah cai sareng dianggo deui sabisana, sareng anggo produk asalna organik sareng henteu seueur teuing mineral (bahan kimia).

Anjeun tiasa maca pangajian di dieu (dina Basa Inggris).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.