NOAA nampi gambar kilat munggaran tina satelit GOES-16

GOES-16 satelit nembongkeun kilat

Gambar ieu nunjukkeun sinar yén GLM direbut salami sajam dina 14 Pébruari 2017. Gambar - NOAA

Kilat kilat anu ditingali tina Bumi matak ngirut, tapi ... naha anjeun tiasa ngabayangkeun tiasa ningali éta ti luar angkasa? Ayeuna impian éta tiasa janten kanyataan, ngan ukur teu aya dina pesawat ruang angkasa astronot urang tiasa nikmati gambarna tanpa kedah ngantunkeun bumi berkat Geostationary Lightning Mapper (GLM) anu dina satelit GOES-16 NOAA.

Hatur nuhun kana gambar ieu, meteorologis bakal tiasa ngaduga ku cara anu langkung gampang dimana kilat sareng kilat bakal nyerang.

GLM mangrupikeun instrumen anu dirancang pikeun ngadeteksi waktos dina orbit geostasi anu ngalirkeun data anu, dugi ka ayeuna, teu acan aya pikeun para ilmuwan. Mapper henteu lirén milari lampu kilat naon waé di Hémisfér Kulon, anu bakal ngabantosan badai.

Upami aya hujan ageung, data anu diala bakal nunjukkeun naha aranjeunna kaleungitan kakuatan atanapi, sabalikna, beuki kuat. Data ieu bakal digabungkeun sareng data sanés anu diala ku radar sareng satelit sanés, sareng bakal janten inpormasi anu mangpaat pisan pikeun ngantisipasi cuaca anu parna., sareng ngaluarkeun gera sareng bewara kalayan langkung waktos sateuacanna.

Kilat ditingali ku satelit

Animasi GLM ieu nunjukkeun kilat anu aya hubunganana sareng sistem anu ngahasilkeun badai badai parah sareng sababaraha puting beliung di Texas tanggal 14 Pébruari 2017. Gambar - NOAA

GLM ogé sanggup ngadeteksi kilat dina awan, anu sering nyéépkeun sahenteuna lima menit pikeun badarat. Éta sigana henteu lami, tapi penting pisan pikeun ngingetkeun sadaya jalma anu ngalakukeun kagiatan luar tina pembentukan badai sahingga ngahindarkeun karusakan anu mungkin.

Upami anjeun hoyong terang langkung seueur ngeunaan satelit GOES-16, klik di dieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.