Méga anu naék di Arktik nganyenyerikeun pangaruh rumah kaca

cair arktik

Pangaruh rumah kaca sareng perubahan iklim gaduh akibat sareng panyababna masih teu dipikaterang ku masarakat ilmiah. Kami henteu terang pisan kumaha éta tiasa mangaruhan tindakan manusa sareng pangaruh kana ranté katuangan, sareng sajabana. Dina hal ieu urang tingali kumaha cair anu lumangsung kusabab pemanasan global anu nyababkeun paningkatan dina mendung Arktik sareng ieu nganyenyeri pangaruh tina pangaruh rumah kaca.

Naon sababna fenomena ieu?

Anu cair dina artik

Tingkat és di Arktik mangrupikeun panghandapna anu kacatet ti saprak 1978 sareng paripolah iklim di bénten-bénten na janten beuki teu katebak kusabab kontaminasi. Panaliti sareng ilmuwan nyobian ngartos kumaha panutupan awan sareng paningkatan awan parantos ngagegedekeun akibat tina pangaruh rumah kaca di kutub.

Hipotesis ilmuwan dumasarkeun kana polusi salaku panyabab utama parobihan ieu. Mimiti, pemanasan global sareng naékna suhu di planét ngajantenkeun és Arktik ngalembereh, janten sinar panonpoé henteu kasorot deui kana rohangan di tempat anu teu aya és. Saatos lebur sanés ngan ukur henteu ngeunteung, tapi ogé nyerep cahaya, anu ngabalukarkeun Uap anu dileupaskeun naék janten awan. Masalahna muncul nalika awan ieu polah simbut, ngajaga anjeun haneut.

Pikeun nalungtik pangaruh tina fénoména ieu dina iklim, misi udara nuju dikembangkeun dimana kapal terbang ngadamel sababaraha flybys néwak data anu dibandingkeun sareng sababaraha ukuran tina satelit. Élmuwan ngagaduhan alesan pikeun mikir yén lebur sareng leungitna és ngabalukarkeun kanaékan formasi awan. Sareng éta naha aranjeunna kedah nangtoskeun tabrakan anu aranjeunna tiasa ngaluarkeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.