Ngaleupaskeun glasial henteu ngan ukur lumangsung nalika usum panas

Perito Moreno Glacier

Salila usum panas mésér glasial mangrupikeun hal anu lengkep normal. Suhu anu haneut nyababkeun és tiasa lebur gancang. Tapi nalika usum salju laut di kutub tiris deui, atanapi sahenteuna éta anu dilakukeun dugi ka manusa mangaruhan pisan kana lingkungan.

Sakelompok élmuwan Spanyol parantos ngverifikasi yén pelepasan glasial ti duanana kutub parantos manjang di luar usum usum panas. Dasawarsa ka tukang, nilai debit maksimum kacatet dina sasih Juli sareng Agustus. Ayeuna ngalir ti bulan Juni dugi ka Oktober.

Ukuran panganyarna para profesional ieu sareng proyek Glakma (GLAciares, CrioKarts sareng Lingkungan) sigana nunjukkeun éta trend tiasa neraskeun dilegaan langkung jauh: bulan Méi kamari nilai anu kadaptar langkung has tina mimiti usum panas. Data pelepasan glasial ieu di Hémisfér Kalér dilumangsungkeun dina glasier di Arktik Swédia, tutup és Vatnajökull (Islandia), glasier di Svalbard (Norwegia) sareng di beulah kalér Ural (Rusia).

Di sisi sanésna, di Hémisfér Kidul, pangukuran dilakukeun dina tilu glasier anu ayana di Antartika insular, Patagonia Argentina sareng Patagonia Chili. Maka, aranjeunna tiasa ngagaduhan jaringan pengamatan glasier dina kadua belahan bumi, anu ngamungkinkeun pikeun gaduh kontrol komparatif tina ngabébaskeun glaciers numutkeun évolusi iklim. Iklim anu beuki haneut sareng haneut di sababaraha penjuru dunya, janten kusabab cai cai cai cai naék cai laut naék.

Islandia glacier

Naékna permukaan laut parantos diukur. Pamanasan global lumangsung. Sakumaha dilaporkeun ku GLACKMA, Salah sahiji dua variabel panengah tiasa dianggo pikeun ngukur épolusi naékna suhu, anu mangrupakeun suhu ambient sareng pembuangan cairan glasial. Anu terakhir mangrupikeun variabel anu stabil pisan, janten maksimal net sareng nilai minimum dicandak.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.