Kasaimbangan karusakan disababkeun ku badai Bruno

samentawis bruno

Badai Bruno parantos lebet Spanyol sareng nyababkeun karusakan di kalér-kalér. Salami jam-jam terakhir éta parantos nyababkeun pupusna hiji lalaki umur 56 taun di Tarragona, sajaba ti ombak anu kuat di sadaya daérah basisir, hujan salju gedé anu maksa ngagunakeun ranté, gangguan dina lalu lintas karéta sareng karusakan langkung di jalan umum.

Naha anjeun hoyong ningali kasaimbangan karusakan anu disababkeun ku Bruno?

Karuksakan disababkeun

Angin kenceng sareng hujan di Galicia, Asturias sareng bagéan Castilla y León

Bruno parantos nyababkeun pupusna hiji lalaki umur 56 taun anu, ngalereskeun jandéla na, kaleungitan kasaimbangan kusabab angin sareng murag kana palataran jero. Sanaos kanyataan yén Perlindungan Sipil sareng tilu unit Sistem Médis Darurat ngusahakeun hirupkeun anjeunna, aranjeunna henteu tiasa. Almarhum mangrupikeun tatangga Segur Calafell di Tarragona.

Dugi ka siang kamari waé, nomer darurat 112 nampi ampir 540 telepon kalayan kajadian anu aya hubunganana sareng karusakan anu disababkeun ku angin di daérah anu béda-béda. Angin ngahontal ombak antara 76 sareng 102 km / jam nyababkeun dahan murag, detasmen perancah sareng poster, runtuhna témbok sareng elemen anu langkung henteu stabil. Karusakan anu disababkeun motong jalan lami ka Salou (di Tarragona), sateuacan tumiba sababaraha tangkal ageung anu ngabahayakeun sirkulasi

Sedengkeun pikeun lalu lintas karéta, éta ogé kapangaruhan di sagala rupa penjuru Tarragona. Salaku tambahan, di Barcelona, ​​angin ngahiliwir anu kuat sapertos kitu ngancurkeun puluhan kios di Feria de Reyes de la Gran Vía sareng maksa maksa ngeureunkeun karusakan.

Awéwé umur 74 taun parantos katempuhan ku uing anu parantos leupas tina fasade sareng parantos dialihkeun ka Rumah Sakit Elda. Sadaya karusakan ieu disababkeun ku angin anu kuat.

Ombak kuat

panutupan pantai

Sedengkeun pikeun daérah basisir, gelombang Asturias jangkungna langkung tina 10 méter parantos dititénan di palabuan Gijón kalayan hembusan angin langkung ti 120 km / jam. Pikeun ngahindarkeun karuksakan parahu sareng pamayang, sadaya armada diangkut.

Salju salju anu beurat parantos maksa supir lirén di jalan tukang sareng nempatkeun ranté.

Oviedo ogé ngalaman sababaraha rupa karusakan kusabab angin anu ngaleuwihan 70km / jam malah ngarobih tangkal di Campo de San Fransisco, nyababkeun ruksakna kantor wisata.

Panutupanana lawang lebet ka Gunung Urgull diperyogikeun di Nagara Basque, salian ti Paseo Nuevo, ombak di pantai Zurriola sareng Peine del Viento. Hiliwirna angin anu pang kuatna parantos kacatet di Cape Matxitako, di Vizcaya. Gebu parantos ngahontal 163km / jam.

Anu teu acan disebatkeun, tapi parantos janten halangan utama kusabab angin, nyaéta lalu lintas udara. Dugi ka 7 penerbangan anu ngagaduhan Bilbao salaku tujuanana kapaksa mundur, ngalih ka sisi sanés atanapi balik deui ka titik awal.

Karuksakan di Andalusia

salju salju ku bruno

Andalusia henteu acan kapangaruhan badai ieu salaku bagian paling kalér Spanyol. Nanging, 112 ogé parantos ngadaptar nepi ka 22 kajadian di titik ibukota Jaén kusabab seueur dahan anu murag, halangan di jalan sareng ragrag hiasan Natal.

Di Granada, anginna 100 km / jam Di daérah sapertos Veleta, aranjeunna ngalarang ngabuka Resort ski Sierra Nevada sareng ogé nyababkeun karusakan anu signifikan pikeun sababaraha pantai di kotamadya Motril, dibangkitkeun ku Direktorat Jenderal Basisir usum panas kamari.

Di sisi anu sanésna, Tarifa kedah nutup palabuhan sareng maksa ngagantungkeun jalur maritim sareng Maroko.

Ieu mangrupikeun kasimpulan karusakan anu disababkeun ku badai Bruno di Spanyol, badai mimiti usum salju. Sakumaha anjeun tiasa tingali, dinten-dinten ieu langkung saé, nalika dimungkinkeun, henteu kéngingkeun bumi dijagi ogé tina karusakan anu mungkin.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.