Naon sinar ultraviolét

uv

Salami sababaraha dinten, suhu naék sareng bagéan samenanjung parantos kaserang langkung usum panas tibatan musim semi. Maka penting pisan pikeun ngajagi diri tina panonpoé sareng nyingkahan masalah kulit ka hareup.

Sinar ultraviolét anu nyababkeun masalah ieu janten penting pikeun terang naon anu diwangun sareng naon tip pikeun mayungan kulit tina aksi sinar ieu.

Sinar ultraviolét atanapi UV mangrupikeun jinis énergi anu dipancarkeun ku panonpoé sareng nembus permukaan Bumi. Aya dua jinis radiasi matahari: UV-A sareng UV-B. Jinis radiasi anu munggaran tiasa nembus jero kana kulit, sahingga rada bahaya. sabab éta tiasa nyababkeun kanker kulit anu pikasieuneun. 

Dina kasus UV-B, aranjeunna henteu nembus sakumaha seueur na nyaéta sinar anu nyababkeun beureuman sareng karusakan dina kulit, nyababkeun luka bakar anu terkenal dihasilkeun ku panonpoé. Éta dibuktikeun sacara ilmiah yén kakeunaan luhur kulit kana aksi panonpoé mangrupikeun panyabab utama kanker kulit. Kusabab kitu perlu dijauhkeun sadaya sinar sinar UV nembus kulit sareng ngabalukarkeun karuksakan serius.

Sinar UV

Penting pisan pikeun anjeun émut yén anjeun kedah nyingkahan matahari dina jam tengah dinten sareng ngajaga kulit nganggo krim khusus anu ngabantosan anjeun pikeun ngalaksanakeun sampurna. Ayeuna kusabab cuaca anu saé aya di dieu sareng kaseueuran jalma ngiringan ka pantai sareng kolam renang kanggo waktos anu saé sareng ngararasakeun cuaca anu saé, penting pisan Waspada sinar UV bahaya. Émut pikeun nyalindungan diri sacara sampurna sahingga nyingkahan masalah kulit ka hareup anu tiasa janten teu tiasa dibalikkeun sareng serius pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.