Naon salju

formasi salju

Dina bagian handap atmosfir dimana sadaya fenomena meteorologis lumangsung. Salah sahijina nyaéta salju. Seueur jalma henteu terang pisan naon salju sapinuhna, kumargi aranjeunna henteu terang pembentukanna, ciri sareng akibatna kalayan saé. Salju disebut ogé cai és. Teu aya sanés ngan ukur cai padet anu murag langsung tina méga. Kepingan salju diwangun ku kristal és, sareng nalika ragrag kana permukaan bumi aranjeunna nutupan sadayana ku simbut bodas anu éndah.

Dina tulisan ieu kami bade nyaritakeun naon salju, naon ciri na, kumaha asalna sareng sababaraha kapanasaran.

Naon salju

akumulasi salju

Salju ragrag katelah salju. Fénoména ieu umum di seueur daérah anu dicirikeun ku suhu handap (umumna dina usum salju). Nalika salju ageung éta sering ngancurkeun infrastruktur kota sareng ngaganggu kagiatan sadidinten sareng industri sababaraha kali. Struktur kepingan salju fraktal. Fractals mangrupikeun bentuk geometri anu diulang dina skala anu béda, ngahasilkeun épék visual anu pohara aneh.

Seueur kota nganggo salju salaku tempat wisata utama (contona, Sierra Nevada). Kusabab salju gedé di tempat ieu, anjeun tiasa ngalaksanakeun olahraga anu béda sapertos ski atanapi snowboard. Salaku tambahan, kebon salju nawiskeun pandangan anu saé, anu tiasa narik seueur wisatawan sareng ngahasilkeun kauntungan anu ageung.

Salju mangrupikeun kristal leutik cai beku anu dibentuk ku nyerep titik cai dina troposférus luhur. Nalika tetesan cai ieu tabrakan, éta ngagabung janten salju. Nalika beurat kepingan salju langkung ageung tibatan résistansi hawa, éta bakal turun.

Latihan

naon salju sareng ciri na

Suhu formasi kepingan salju kedah di handapeun nol. Proses pembentukanna sami sareng salju atanapi hujan es. Hijina bédana antara aranjeunna nyaéta suhu formasi.

Nalika salju murag kana taneuh, éta akumulasi sareng numpuk. Salami suhu lingkunganana tetep handapeun nol, salju bakal terus aya sareng bakal teras disimpen. Upami suhu naék, kepingan salju bakal mimiti lebur. Suhu dimana bentuk kepingan salju biasana -5 ° C. Éta tiasa ngabentuk dina suhu anu langkung luhur, tapi mimiti langkung sering ti -5 ° C.

Sacara umum, jalma ngahubungkeun salju sareng tiis anu ekstrim, tapi nyatana, seueur hujan salju lumangsung nalika suhu taneuh 9 ° C atanapi langkung luhur. Ieu kusabab faktor anu penting pisan henteu dianggap: kalembaban ambient. Asor mangrupikeun faktor anu pasti pikeun ayana salju di hiji tempat. Upami cuacana garing pisan, maka moal hujan salju sanajan suhuna handap pisan. Conto ieu nyaéta lebak garing Antartika, dimana aya és tapi henteu pernah salju.

Kadang salju garing. Éta ngeunaan momen-momen anu salju dibentuk ku kalembaban lingkungan ngaliwat seueur hawa garing, ngajantenkeun kepingan salju janten jinis bubuk anu henteu nempel ka tempat naon waé, cocog pikeun latihan olahraga dina salju. Salju saatos salju salju ngagaduhan aspek anu béda kusabab kamekaran épék cuaca, naha aya angin kenceng, salju lebur, jst.

Jinis salju

naon salju

Aya sababaraha jinis salju gumantung kana cara ragragna atanapi dihasilkeun sareng cara nyimpenna.

  • Ibun: Mangrupikeun jinis salju anu langsung ngabentuk dina taneuh. Nalika suhu handapeun nol sareng asorna luhur, cai dina permukaan bumi beku sareng ngabentuk ibun. Cai ieu akumulasi utamina dina permukaan angin sareng tiasa ngangkut cai kana pepelakan sareng batu di permukaan bumi. Bisa ngawangun serpihan buluan ageung atanapi kerak padet.
  • Ibun tiris: anu ngabédakeun ieu sareng anu tadi nyaéta salju ieu ngahasilkeun bentuk kristal anu jelas, sapertos daun. Prosés formasi na mah béda ti frosts konvensional. Éta diwangun ku prosés sublimasi.
  • Salju bubuk: Jenis salju ieu dicirikeun ku lemes sareng hampang. Kusabab béda suhu antara dua tungtung sareng tengah kristal, éta kaleungitan kohési. Salju jenis ieu tiasa ngéser kalayan saé dina ski.
  • Salju salju: Salju jenis ieu kabentuk ku cara ngalembereh sareng ngabekukan deui daérah anu handap suhu na sareng matahari. Salju ngagaduhan kristal kandel, buleud.
  • Salju gancang ngaleungit: jenis salju ieu langkung umum di musim semi. Éta ngagaduhan jas anu lemes sareng baseuh tanpa tahan. Salju jinis ieu tiasa nyababkeun longsoran baseuh atanapi longsoran piring. Éta biasana lumangsung di daérah anu kirang hujan.
  • Salju salju: Salju jinis ieu ngabentuk nalika permukaan cai cair ngébréskeun sareng ngabentuk lapisan anu panceg. Kaayaan anu nyababkeun kabentukna salju ieu nyaéta hawa panas, kondensasi dina permukaan cai, katingali panonpoé sareng hujan. Biasana, nalika ski atanapi boot nembus, lapisan anu bentukna langkung ipis sareng rusak. Tapi, dina sababaraha kasus, nalika hujan, kulitna kandel ngabentuk sareng caina ngocor tina salju sareng beku. Jenis budug ieu langkung bahaya kusabab licin. Salju jenis ieu langkung sering di daérah sareng waktos dimana hujan.

Pangaruh angin dina salju

Angin ngagaduhan pangaruh fragméntasi, kompaksi sareng konsolidasi dina sadaya lapisan salju. Nalika angin mawa langkung panas, pangaruh konsolidasi salju langkung saé. Sanaos panas anu disayogikeun ku angin henteu cekap ngalebur salju, éta tiasa ngégel salju ku deformasi. Upami lapisan handapeunna rapuh pisan, panel angin anu diwangun ieu tiasa rusak. Nya sapertos kieu nalika longsor wujud.

Kuring miharep yén kalayan inpormasi ieu anjeun tiasa diajar langkung seueur ngeunaan naon salju sareng ciri na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.