Nyababkeun pemanasan global

pemanasan global

Abad ka-XNUMX nyaéta abad anu duanana mangrupakeun perubahan iklim sabab pemanasan global parantos janten dua ancaman nyata pikeun sakabeh planét. Upami kitu pamanasan global, el sorangan disababkeun ku ningkat suhu sedeng tina sagara sareng suasana ku sabab alami sareng utamina salaku akibat tina nyalira kalakuan manusa.

nu élmuwan sareng ahli Di lapangan, aranjeunna parantos nyéépkeun sababaraha dasawarsa pikeun diajar fénoména ieu sareng nyobian ngaramal parobihan anu manaskeun ieu bakal nyababkeun sakumna planét dina sababaraha taun sareng upami masih aya waktos kanggo liren sapertos kitu épék dahsyat anu ngancam bakal pondok kahirupan alam Bumi. Teras kuring bakal masihan komentar langkung jéntré sareng ngajantenkeun anjeun jelas, naon sababna nyababkeun pemanasan global sareng kamungkinan akibat na dina jangka menengah sareng jangka panjang.

Nyababkeun alami pemanasan global

nyababkeun pemanasan global

Numutkeun ka seuseueurna sarjana parobihan iklim, sababaraha panyabab pemanasan global di planet ieu panginten tiasa disababkeun sabab alami atanapi sabab ponggawa disababkeun ku polah manusa sorangan. Upami kitu sabab alami, parantos nyumbang kana pemanasan global planét salami rébuan sareng rébuan taun. Nanging, jenis panyabab ieu henteu cukup penting pikeun nimbulkeun parobihan iklim yén sakumna planét sangsara dinten ieu sareng yén aranjeunna nyababkeun ancaman serius pikeun sakumna dunya.

Kegiatan surya

Salah sahiji sabab alami pemanasan global pangpentingna sareng anu gaduh pangaruh négatip kana kaséhatan planét éta sorangan, nyaéta kusabab paningkatan anu ageung di kagiatan surya nyababkeun siklus pemanasan jangka pondok. Panonpoé urang beuki ageung sareng, ku sabab éta, éta ogé ngahasilkeun langkung seueur radiasi matahari nalika kagiatan fusi nuklir na. Kami terang yén sinar matahari anu ngabahayakeun dialihkeun ku lapisan ozon sareng medan magnét Bumi. Tapi, aranjeunna nyumbang kana parobihan iklim, kusabab bagian tina radiasi ieu tetep dina atmosfir anu disimpen dina bentuk panas sareng naékkeun suhu rata-rata planét.

Uap cai

Jinis sabab alami anu sanés anu nyababkeun pemanasan global nyatakeun kanaékan uap cai dina atmosfir anu nyababkeun suhu rata-rata ningkat tina waktos ka waktos sareng nyumbang kana pemanasan nyalira. Uap cai mangrupikeun gas rumah kaca anu tiasa nahan panas sacara alami. Éta nyumbang kana pangaruh rumah kaca alami sareng éta berkat uap cai anu urang tiasa salamet dina suhu anu pikaresepeun ieu pikeun pembentukan kahirupan.

Masalahna nyaéta nalika manusa ngarobih bagian ieu tina siklus cai sareng ngahasilkeun langkung seueur uap cai. Anjeun tiasa nyarios yén ieu mangrupikeun salah sahiji panyabab pemanasan global anu katingalina duanana buatan sareng alami dina waktos anu sasarengan. Langkung ageung jumlah uap cai atmosfir, beuki gedé ingetan panas.

Siklus iklim

Kusabab alam katilu tina pemanasan global disababkeun ku anu disebat siklus iklim anu biasana nyebrang planét sacara rutin. Siklus ieu kedah kana sinar panonpoé tina raja béntang. Ku cara kieu, upami Matahari nyaéta sumber énergi anu ngajalankeun éta iklim bumi, logis yén radiasi panonpoé éta sorangan ngagaduhan peran anu dominan dina suhu ngarobih yén planét sadayana ngalaman.

Nyababkeun buatan manusa tina pemanasan global

karuksakan planét bumi

Sanaos sabab alamiah ngagaduhan peran anu dominan dina pemanasan global planét, nya éta sababarah sabab ponggawa pemanasan global jalma-jalma anu nyababkeun paling musnah di Bumi. Kaseueuran panyabab buatan manusa akibat tina ningkat disebut gas rumah kaca disababkeun ku kalakuan manusa. Pangaruh rumah kaca ieu disababkeun ku émisi ti karbon dioksida sareng éta mangrupikeun sabab anu paling penting pikeun pemanasan global ayeuna. Jenis émisi ieu parantos janten bahaya nyata sareng ancaman pikeun kahirupan planét sareng éta sababna seueur ahli milarian solusi saharita pikeun ngéléhkeun épék dahsyat sapertos kitu.

Kanaékan émisi gas rumah kaca

Émisi karbon dioksida ieu mangrupikeun hasil tina ngaduruk suluh fosil. JEUNG nyaéta kalolobaan pembakaran ieu disababkeun ku produksi listrik sareng ku bénsin anu ngagunakeun mobil unggal dinten di jalan dunya. Mangsa mangtaun-taun lilana sareng penduduk Bumi beuki ningkat, beuki loba bakal kabakar. bahan bakar fosil, mangaruhan négatip lingkungan sareng pemanasan global, ngahontal waktos nalika suharna rada luhur ngabalukarkeun masalah serius di sakumna penduduk dunya.

Urang kedah ngartos dinamika atmosfir salaku hal anu teras-terasan turun naek kusabab konsentrasi sababaraha rupa gas anu aya di atmosfir. Luhureun sadaya, ku CO2, kasaimbanganana henteu teras-sami sami, sabab aya seueur mahluk hirup anu ngalaksanakeun fotosintésis sareng ngagunakeun gas ieu pikeun salamet.

Déforestasi

Anu nyababkeun buatan manusa tina pemanasan global nyaéta déforestasi tina seueur leuweung planét, nyababkeun karbon dioksida naék sapanjang atmosfir. Tangkal ngarobah CO2 kana oksigén ngalangkungan prosés fotosintésis sareng diaku déforestasi ngirangan jumlah tangkal anu aya pikeun ngarobih CO2 janten oksigén. Hasil tina ieu langkung ageung Konsentrasi CO2 di atmosfir, anu ngabalukarkeun kanaékan pemanasan global sahingga naékna suhu anu langkung ageung.

Deforestasi ogé mawa turunna kaanekaragaman hayati kusabab fragméntasi sareng karusakan di habitat alami seueur spésiés. Tingkat déforestasi henteu lirén sareng diperkirakeun dugi ka 2050 langkung ti satengah leuweung hujan Amazon bakal musnah.

Pupuk kaleuleuwihan

El teuing ngagunakeun pupuk dina tatanén mangrupikeun sabab anu paling penting tina kanaékan anu kaleuleuwihi suhu rata-rata planét. Pupuk ieu ngandung tingkat luhur oksida nitrogén,   langkung ngabahayakeun tibatan karbon dioksida éta sorangan. Nalika populasi bertambah sareng nambahan, aya hiji ningkat kabutuhan dahareun, janten aya paningkatan dina kebon anu dibudidayakeun sahingga, langkung ageung ngagunakeun pupuk di aranjeunna.

Produksi sareng pasokan katuangan dina tingkat global peryogi panén gancang anu ditarjamahkeun kana panggunaan pupuk, hérbisida, péstisida, fungisida sareng sadayana anu aya hubunganana sareng ngaoptimalkeun tumuh sareng pamekaran. Perlu dipikir jangka panjang sareng mimitian ngonsumsi produk lokal anu henteu kedah seueur pupuk sareng anu emisi gas rumah kaca nalika ngangkut minimal.

Gas metana

masalah parobihan iklim

Hiji sabab terakhir pikeun marios pemanasan global sareng anu kedah diperhatoskeun nyaéta gas metana. Jenis gas ieu ngagaduhan séri sipat pangaruh rumah kaca langkung ageung tibatan CO2 sorangan. Métanana ogé dihasilkeun ngaliwatan dékomposisi tina runtah TPA sareng dina sagala hal anu aya hubunganana sareng masalah kandang. Bahan organik dina dékomposisi sareng henteuna oksigén ngahasilkeun gas metana. Gas ieu ogé ningkat dina konséntrasi sareng kakuatan pikeun nyimpen panas ageung pisan.

Sakumaha anjeun parantos ningali sareng diverifikasi, éta leres-leres sabab seueur anu nyababkeun pemanasan global ningkat sareng ngabahayakeun planét istilah sedeng. Sanaos sabab-musabab pemanasan global alam gaduh pangaruhna Dina pemanasan sapertos kitu, éta mangrupikeun sabab anu didamel ku manusa pikeun ngajawab dina waktos anu paling pondok.

Sababaraha dinten ka pengker éta tiasa negeskeun yén taun 2015 parantos paling panas tina sadaya sajarah di sakumna planét. Kanyataan anu matak pikahariwangeun ieu ditambah ku beuki sering kajadian cuaca ekstrim topan, puting beliung atanapi siklon kedah ngaleungitkeun kasadaran tina sabagéan ageung masarakat dunya pikeun milarian solusi gancang-gancang.

Nyanghareupan kaayaan anu lemes ieu, pamaréntah tina kakuatan hébat dunya kedah gancang nyandak tindakan sareng ngeureunkeun perubahan iklim sareng pamanasan global yén sakabeh planét sangsara unggal dinten.

Tulisan anu aya hubunganana:
Naon pangaruh tina pemanasan global?

Naon akibat tina pemanasan global?

Konsékuansi tina kanaékan suhu terestrial mangaruhan sakumna dunya ka tingkat anu langkung ageung atanapi kirang. Contona:

  • Di Spanyol, gelombang panas janten langkung sering, awét sareng kuat. Tanpa jauh pisan dina waktosna, tanggal 14 Agustus 2021, kota Cordovan Montoro ngéléhkeun maksimum sajarah na, kalayan 47,2ºC, salami episode gelombang panas anu lumangsung sababaraha dinten.
  • Naékna permukaan laut bakal maksa urang ngarobah jalan dina seueur titik. Salaku conto, pantai tiasa leungit, teu kakantun sareng ancaman anu bakal dilakukeun pikeun sadaya jalma anu cicing di basisir.
  • Ékosistem bakal robih. Kanyataanna ieu mangrupikeun hal anu ditingali: pepelakan anu langkung tahan panas sareng usum garing ngagantikeun anu kirang.
  • Glaciers ngalémbéréh, nyumbang kana naékna permukaan laut.
  • Sasatoan gancang punah. Sanaos di dieu urang tiasa nyarios perkawis perburuan lauk ogé, aya seueur sato, sapertos biruang kutub anu beuki sesah néwak mangsana, sabab és lebur sateuacan waktosna.
  • Dahareun tiasa langkung mahal. Tutuwuhan gumantung kana iklim pikeun tumuh sareng ngahasilkeun buah na, janten upami kaayaan robih, langkung hésé pikeun kéngingkeun sayuran, séréal sareng / atanapi sayuran.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, pemanasan global mangrupikeun masalah anu serius.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

38 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Rolando Escudero Vidal cenahna

    Klaim Proyék Konvérsi sareng Kontrol Balance Atmosfir
    Panulis Rolando Escudero Vidal
    Sigana mah waktuna parantos sumping pikeun nyarioskeun Pneumoponics. Ujug-ujug poé kuring jumlahna. Abdi henteu hoyong yén éta ngan ukur lebu dina angin, hapunten abdi henteu nyatakeun éta, ningali manusa ngalaman akibat tina pemanasan global. Pasti, sababaraha bakal nyarios yén kuring nyarios bodo. Sadayana gaduh hak nyarios naon anu aranjeunna pikirkeun. Tapi, éta bakal pikaresepeun upami aranjeunna nunjukkeun yén kuring nyarios bodo. Upami kitu, ujug-ujug, kuring bakal terang hal anu ngajantenkeun kuring nyarios bodo. Maka kuring bahkan tiasa hatur nuhun. Tapi, yén démo éta logis, éta ngagaduhan dasar anu saé.
    Naon ari pneumonia? Pneumoponics mangrupikeun cara, sistem anu diwangun ku tuang pepelakan, nyaéta sayuran, kalayan hawa ngalangkungan akar. Éta ogé tiasa disebat penemuan. Anu parantos dipaténkeun dina INDECOPI, dina akhir taun 2014. Éta mangrupikeun sistem anu jelas nunjukkeun yén sayuran didahar ngan ukur ku akar sareng daunna ukur ngaluarkeun gas anu dihasilkeun dina jero pepelakan, salaku akibat tina prosés kimia anu lumangsung di jero aranjeunna. Sareng salah sahiji gas éta, sareng anu panglobana, nyaéta oksigén. Cara ieu, dilarapkeun dina babandingan ageung, tiasa méréskeun pemanasan global kalayan gampang pisan. Sareng, sanés ngan ukur méréskeun masalah, tapi ogé tiasa ngabantosan manusa pikeun ngendalikeun suasana, ningkatkeun tatanén, jst. Kusabab sayuran nganggo seueur jinis gas salaku tuangeun. Meureun sadaya jinis gas di atmosfir.
    Dumasar kana naon pamanggihan ieu? Penemuan ieu dumasar kana Téori Radicular, dibahas ku buku anu judulna Project for Reconversion and Control of Atmospheric Equilibrium, ditulis ku Rolando Escudero Vidal. Téori ieu dumasarkeun kana seueur kanyataan sareng hal-hal anu tiasa dititénan sacara alami. Téori ieu nyatakeun yén sayuran didahar ngan ku akar. Éta daun ngan ukur dianggo pikeun ngusir gas anu dihasilkeun ku prosés kimia anu kajantenan di jero.
    Tapi tujuan dasar tina proyék ieu nyaéta pikeun méréskeun masalah atmosfir anu mangaruhan kamanusaan. Kusabab kitu, dina dinten-dinten mimiti Maret, éta diuningakeun ka Nagara Peruvian, nganteurkeun jilid kasimpulan La Neumoponia ka Gedong Pamaréntahan, atas nami Présidén Républik. Jilid dina nami Menteri kementerian ieu: Kamentrian Lingkungan Hidup, Kamentrian Pertanian, Kamentrian Ékonomi, Kamentrian Luar Negeri, jst. Ogé ka Kongrés Républik, atas nami Présidén Kongrés, Ibu Ana María Solórzano, anu, numutkeun ka La Primera, cukup marahmay masihan sababaraha koméntar ngeunaan hal ieu. Volume ogé dikirimkeun ka Universitas Agrarian.

  2.   Rolando Escudero Vidal cenahna

    Klaim Proyék Konvérsi sareng Kontrol Balance Atmosfir
    Panulis Rolando Escudero Vidal
    Sareng naon akibat tina pemanasan global? Seueur sareng serius pisan. Éta kedah diperhatoskeun yén seueur karbon dioksida anu akumulasi dina atmosfir. Gas ieu ngagaduhan karbon. Karbon akumulasi panas sareng ngalirkeun ka sakulilingna, sareng dina atmosfir éta bumi. Nalika aya anu dipanaskeun maka dilegakeun sareng nalika éta ngalegaan éta janten lemah. Sareng dina hal ieu, kerak bumi janten panas. Ku sabab éta ngembang. Sareng upami éta ngembang, éta bakal lemah.
    Konsékuansi tina prosés ieu nyaéta retakan anu muncul di seueur tempat. Salah sahiji tempat éta nyaéta Callejón de Conchucos anu kuring dipikacinta. Fenomena anu mangaruhan kota Piscobamba, Socosbamba jsb. Sareng hiji-hijina jalanna, hanjakalna, nyaéta ninggalkeun tempat éta. Teu aya anu sanés. Nya, kamungkinan, tempat-tempat ieu ngan ukur tinggal sataun pikeun hirup.

    1.    Carolina cenahna

      nyaéta dioksida

    2.    Francisco Garcia cenahna

      Kuring satuju, ieu tiasa janten léngkah salajengna pikeun hidroponik sareng aeroponik, anu ayeuna suksés pisan salaku padika produksi tatanén. Sacara pribadi, saur kuring manusa parantos sadar kana karusakan anu kedah "diropea" ku milarian alternatif anu énggal, tanpa hilap pepelakan mangrupikeun awal produksi tanaga dina biosfir.
      hatur nuhun sareng pendak deui

  3.   Jose Maria cenahna

    Aya seueur anu nyababkeun pemanasan global, seueur masalah kusabab pemanasan global, seueur jalma tiasa maot, kutubna lebur, tiasa aya seueur banjir kusabab éta, jalma henteu nyangka naon anu tiasa kajantenan.

  4.   Enrique jr cenahna

    Jalma-jalma sanés anu aranjeunna henteu pikir tapi yén aranjeunna henteu masihan seueur pentingna naon anu tiasa kajantenan nalika aya musibah Gusti nyaram sareng aranjeunna badé sadar naon anu henteu masihan pentingna pikeun planét

  5.   beureum ngora cenahna

    haha éta leres.

  6.   luis cenahna

    Nitrogén sareng oksigén dina hawa anu aya hubunganana sareng permukaan anu panas pisan (PIKEUN ENGINIR AIRCRAFT conto), dirobah janten nitrous oksida, anu diréaksikeun dina stratosfér sareng ozon, dina kaayaan pancaran radiasi panjang gelombang kirang ti 0,31 mikrométer, anu nyababkeun panyusutan lapisan ozon.
    Naha jutaan penerbangan taunan henteu kantos disebatkeun? Mr duit téh purun kuat !.

  7.   lalo cenahna

    jalma-jalma bodo pisan yén iraha waé aya banjir akibat pemanasan global kuring tiasa nyarios hapunten

    1.    Monica sanchez cenahna

      Halo Lalo.
      Anu pasti nyaéta masalah anu gancang atanapi engké bakal tungtungna mangaruhan (langkung) urang sadayana. Kacuali langkah-langkah anu épéktip leres dilaksanakeun pikeun nyingkahanana, tangtosna.
      Hiji salam.

  8.   Agustin Chavez cenahna

    Masalah pemanasan global, seueur urang anu prihatin kusabab aya faktor konsekuensi anu mangaruhan suasana, tapi urang henteu ngalakukeun nanaon, penting masarakat, badan pamaréntah sareng badan pamaréntah, pangusaha, lembaga pendidikan sareng saha waé anu hoyong lirén atanapi mitigasi masalah-masalah ieu anu urang hadapi, hayu urang mimitian kampanye anu ningkatkeun kasadaran ngeunaan perawatan sareng perlindungan lingkungan sahingga nyingkahan seueur épidemi, panyakit sareng ayana robahan karbon dioksida.

  9.   Ivanka cenahna

    pantun,

    Kuring nyarankeun ka dokumenter COWSPIRACY pikeun muka diskusi anu pikaresepeun dina topik ieu, sabab numutkeun kana dokumenter éta, panyabab utama pemanasan global nyaéta tanggung jawab ingon-ingon khusus, anu aya hubunganana sareng cara dahar urang. Alesanna saderhana: tuang daging peryogi seueur sumberdaya pisan sareng upami anjeun ningali menu réstoran mana waé, suplai daging sacara praktis total. Ieu mangrupikeun hal anu urang henteu sapinuhna sadar, sareng pikeun masihan kontribusi naon waé, kaseueuran MANUSA kudu ngarobah parobahan kabiasaan konsumsi ku hal anu lemes sapertos tuang, salah sahiji bentuk kasenangan anu pang hébat. Nganalisis poko, di luar tina cerminan dokumenter anu serius anu kuring sebatkeun, masuk akal tanpa dipikirkeun pisan. Éta mangrupikeun poko anu hipu sareng henteu keuna, kumargi tétéla kapala industri ternak ngagaduhan pangaruh ageung dina hal politik di tingkat global. Éta mangrupikeun dokumenter anu sesah, teu raoseun, sareng kami hoyong éta henteu aya pondasi, tapi singgetna, anjeunna ngungkabkeun yén masalah pemanasan global aya hubunganana langsung sareng kabutuhan parobihan masing-masing pangeusi dunya, kalayan parobihan parobihan henteu ngan ukur dina lalangit tapi ku ngembangkeun empati anu langkung ageung kana sagala hal anu urang sakurilingna . Mudah-mudahan anjeun resep sareng mugia urang tiasa ngawujudkeun ieu dina waktosna. Kami moal tiasa teras-terasan nyindiran veganisme kusabab sababaraha anu militant sareng ngaganggu, urang kedah nganggap pilihan alami salaku cara hirup anu hormat ka dunya anu parantos masihan sagala hal. Waktosna kanggo masihan naon deui. Salam.

    1.    M cenahna

      Éta ogé kedah diperhatoskeun yén salah sahiji panyabab utama deforestasi nyaéta, sajaba ingon-ingon, kebon pikeun ngadukung rébuan jalma. Sareng anjeun ogé kedah tumut kana pupuk.

  10.   cristhian cenahna

    Jalma-jalma anu mimiti disalahkeun pikeun ngotorkeun lingkungan kusabab éta panas pisan, suasanana nuju musnah sareng urang anu ngancurkeunana nalika urang nunjukkeun leuweung, urang diteukteukan tangkal, seueur haseup mangaruhan urang, jst.

  11.   Rolando Escudero Vidal cenahna

    Sadaya prosés cuti alam tetep, anu kedah anjeun lakukeun nyaéta masihan arah anu pantes pikeun sésa-sésa éta.

  12.   Rolando Escudero Vidal cenahna

    Milarian palaku henteu ngatasi masalah, tapi, nerapkeun metode anu merenah.

    1.    Monica sanchez cenahna

      Sapuk satuju.

  13.   Jorge Ventura cenahna

    Aranjeunna nyarios yén kami henteu terang naon anu urang gaduh dugi ka urang tingali éta leungit, maka éta bakal kajadian nalika polusi ngaleuwihan planét, seueur pisan téknologi anu bakal digunakeun upami urang ngorbankeun diri ka planét urang anu teu tiasa diganti tibatan sadaya artos sareng téknologi ALLAH ninggalkeun urang planét anu séhat sapertos awak urang upami urang henteu ngurus awak urang sareng urang nyalira nyababkeun panyakit anu teu tiasa dibalikkeun ku cara tuang urang kedah langkung gaduh hikmah ngeunaan kumaha kalakuan diri dina kahirupan urang parantos terang yén urang henteu kedah sampah urang kedah henteu najiskeun walungan sareng laut urang komo janten urang pikeun ambisi artos tapi sadayana terang kumaha kalakuanana sareng urang ngan kedah ngalakukeun bagian urang nyaéta ngalakukeun anu leres

  14.   Rolando Escudero Vidal cenahna

    Masalah naon waé tiasa direngsekeun.

    1.    M cenahna

      ngabéréskeun, tapi henteu tibalik

  15.   actisal ku rl Atisal cenahna

    Bumi nuju dirobih ku teu paduli sareng kurangna elmu dina niténan jaman, kurangna kerentanan pikeun nyegah burukna sistem langit, anjeun kedah ningali di luhur pikeun ningali réaksi di handap, sadayana merhatoskeun, ningali luhur sareng luhur sareng ka luhur pikeun ningali beuki loba beuki handap

  16.   Rolando Escudero Vidal cenahna

    Kumaha CO2 terurai
    Jelas yén CO2 terurai nalika batubara dipanaskeun. Indikator jelas tina kanyataan ieu aya dua kajadian anu kajadian di alam: nalika usum semi hujan turun hujan turun. Nalika usum panas datang sareng badé, hujan beuki nambahan, turun hujan ageung. Kunaon ieu? Naon anu lumangsung nyaéta dina usum semi sinar matahari masih dina posisi dimana aranjeunna tetep teu tiasa panas pisan. Di sisi anu sanésna, dina usum panas sinar ieu langsung asup kana atmosfir sareng panas pisan. Ieu buktina yén CO2 terurai dina manaskeun, ngabébaskeun oksigén. Teras oksigén ngagabung sareng hidrogén, seueur dina atmosfir, ngabentuk cai, H2O. Terus hujan.

  17.   Rolando Escudero Vidal cenahna

    Huaycoloro
    Huaycoloro mangrupikeun tempat anu ayana di propinsi Huarochirí. Upami namina asalna tina dua nami Kech-huas: huay-ghó sareng loj-ro, éta mangrupikeun tempat anu tiasa bahaya. Huay-ghó mangrupikeun jinis oray anu alit pisan, ipis sakitar 30 sentimeter sareng langkungna kirang atanapi kirang ti 4 milimeter. Gerakanana teu tenang dina taneuh. Éta hirup handapeun taneuh. Éta tiasa dibagi dua sareng dua sisi na masih hirup. Masing-masing jalan masing-masing sareng meunang handapeun taneuh tempat aranjeunna cicing.
    Huayco asalna tina nami oray ieu, ku sabab kitu, pasipatanana mirip pisan sareng oray alit. Kusabab pangeusi kuno tempat ieu ngarana tempat numutkeun naon anu aranjeunna titénan. Sareng huaycos ngalih kalayan cara anu teu tenang, sapertos oray alit, sareng upami kabagi aranjeunna terus ngider.
    Sareng naon anu nyebatkeun "beo" mangrupikeun turunan nami "loj-ro" anu mangrupikeun nami Kech-hua tina katuangan anu sapertos sup, tapi kandel, campuran seueur hal: sayuran, kentang, kacang, daging, jsb. Huayco nalika dugi ka tempat anu tiasa dieureunkeun akumulasi ngabentuk sapertos anu sami sareng katuangan anu tos disebatkeun. Tina éta nami Huaycoloro lahir.

  18.   juan jhair cenahna

    Upami sinar ultra violet lulus urang bakal kaduruk dugi ka maot

  19.   Gino Gallo cenahna

    Kumaha sedihna saatos sababaraha taun urang bakal maot kaduruk, upami urang teu ngalakukeun nanaon urang kudu nyababkeun jalma-jalma pikeun eureun ngagunakeun pabrik. Usahana pikeun ngabantosan lingkungan. Punten rerencangan, hayu urang cobian liren ieu sateuacan telat. Daur mulang pepelakan sareng urang tiasa manjangkeun umur ka manusa Punten bantosan 🙁

  20.   Gino Gallo cenahna

    anjeun kedah nyingkahan ieu

  21.   Rolando Escudero Vidal cenahna

    Anu nyababkeun pemanasan global tiasa seueur. Tapi aya cara anu tiasa ngajawab masalah; Proyék pikeun Reconversion sareng Kontrol Eusi Atmosfir atanapi Pneumoponics.

  22.   luis cenahna

    inpormasi saé pisan

  23.   donais sebastian herrera madinah cenahna

    Kahirupan di planét saé pisan upami urang ngaruksak éta sateuacan masa depan barudakna sumping, dunya naon anu bakal aranjeunna tinggaleun kasempetan, éta henteu tiasa hé, urang sadayana bakal ngalawan ngalawan konjung, hé sadayana, kami manusa, sanés sato, hayu urang jaga dunya, hé malah sato ogé anu jaga

  24.   MATÉSÉW-YT cenahna

    LUCU… ..

  25.   Lucia Paredes cenahna

    yén jalma-jalma lirén ngabohong sareng ngupingkeun élmu.

  26.   Moisés Ugido Cedeño cenahna

    Panyabab utama pemanasan global nyaéta ingon-ingon, gas metana tina sapi, kalayan stiercol sareng kembung, ngotoran langkung seueur tibatan sadaya CO2 anu dihasilkeun ku sadaya umat manusa, déforestasi hébat anu diperyogikeun pikeun susukan anu peryogi seueur rohangan sareng sumber daya, pikeun ngahasilkeun sakedik ...

    Naha anjeun hoyong ngabantosan nyegah pemanasan global? Entong tuang daging.

    Kuring ogé nyarankeun nonton komparasi sapi anu aya dipedar kalayan leres

  27.   Alberto compagnucci cenahna

    Langkung ti ngan saukur masihan koméntar, kuring badé nyusun pamundut. Cicih sabab anu didaptarkeun salaku asal pemanasan global, naha mungkin urang lebet kana siklus iklim anu urang teu ngagaduhan rujukan sajarah? Kuring ngarujuk kana gerakan bumi, anu ngagaduhan siklus anu langkung lami 25.000 taun sareng tangtosna, kusabab lilana, urang teu ngagaduhan referensi sareng kirang meteorologi. Dumasar kana hal anu kuring kantos nguping, urang sakitar 12.000 taun ka jaman és sareng kabeneran, éta kasarna cocog sareng durasi satengah-satengah acara. Naha urang tiasa nuju kana waktos anu urang teu gaduh rujukan? Nya kitu, éta koheren pikeun mikir yén, nalika terang yén orbit Bumi ngurilingan panonpoé saleresna mangrupakeun elips, presentasi ngahasilkeun parobih jarak antara fokus élips éta sareng kusabab éta modifikasi éta sareng éta katingali, sanaos tapi henteu sawaréh, dina parobahan iklim anu dititénan?

  28.   diego saavedra gonzalez cenahna

    Nya, ieu ngabantuan kuring pisan, hatur nuhun, tapi aya panilitian anu nyatakeun yén pemanasan global mangrupikeun mitos sareng ieu parantos kajantenan 3 kali, janten anu kuring milari nyaéta upami ieu leres?

  29.   Noemi cenahna

    Kumaha kuring tiasa nganggo inpormasi ieu dina karya atanapi tésis kuring upami teu aya panulis atanapi sahenteuna hiji universitas anu ngadukung élmu anu dibagikeun, ieu ngaganggu kuring dina halaman wéb, dimana aya référénsi atanapi situs jalma anu ngalaksanakeun panilitian atanapi padamelan lapangan, total plagiarism.

  30.   Malena cenahna

    Jigana urang kudu nyalametkeun dunya ku ngeureunkeun ieu sadayana

  31.   Alex Gonzales Herrera cenahna

    Henteu leres kuring bakal nempatkeun kana daptar sabab éta ngan ukur ukur pikeun panyabab anu parah henteu pernah lebet kana situs ieu éta henteu ngalayanan kuring pisan

  32.   Camila Osa cenahna

    Sigana kuring mah éta tanpa kedah nyatet yén salah sahiji panyabab pangbadagna nyaéta industri ingon-ingon, anu nyababkeun paling seueur gas rumah kaca, di luar pembakaran suluh fosil. Gas anu dipancarkeun ku sato ingon-ingon anu nyababkeun gas rumah kaca sareng upami urang ngagabungkeun sareng déforestasi pikeun melak tuangeun pikeun ngagemuk ingon-ingon, balukar pemanasan global balikeun.