Naon lapisan watesna?

 

lapisan wates

 

Tingkat kahiji biasana diakuan di troposfir, dihartikeun ku pangaruh substrat geografis, anu katelah lapisan wates planet. Éta didominasi ku campuran hawa anu ngagalura, dihasilkeun ku gesekan permanén kalayan permukaan kasar taneuh sareng ku naékna gelembung udara anu konvektif nalika dipanaskeun.

 

Lapisan ieu sacara konvensional ditugaskeun a jangkungna 600 dugi 800 m, tapi tiasa dibasajankeun sababaraha puluhan méter dugi ka hiji atanapi dua km, gumantung kana faktor sakumaha rupa-rupa sakumaha topografi, kagorengan permukaan, sifat tina tutupan vegetasi, intensitas angin, tingkat pemanasan atanapi pendinginan taneuh, panas panas sareng kalembaban, jst. Beurang, sumbangan panas sareng campuran nangtung tina hawa ningkatkeun kandel lapisan wates, anu ngahontal jangkungna maksimal di soré mimiti; sabalikna, nalika wengi tiis tina taneuh nyegah kaributan sareng kandelna dikirangan.

 

lapisan lim

 

Kadang-kadang, salaku tambahan, struktur nangtung tina lapisan wates ngamungkinkeun pikeun ngabedakeun sababaraha tingkatan:

1) a lapisan laminar molekular, dina kontak sareng taneuh, bieu sababaraha milimeter kandelna, didominasi ku akibat tina viskositas permukaan;

2) teras a lapisan ngagalura tina sababaraha puluhan méter jangkungna dicirikeun ku gelora hawa anu parah; jeung

3) tingkat luhur, dimana kakuatan Coriolis dina angin, disebut ekman cape.

 

Parantos di luhur troposfir gratis aya, kalayan hawa anu langkung bersih sareng kirang padet, dimana suhu turun dina rata-rata laju 6 ºC / km

 

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.