Naon ari Groundhog?

Groundhog

Dinten ieu, 2 Pébruari, nyaéta Poé Groundhog. Mangrupikeun dinten anu khusus sareng panasaran pisan dina waktos anu sami urang nyobian terang naha usum salju bakal genep genep minggu deui, atanapi upami musim semi bakal balik gumantung kana naon anu dilakukeun ku Phil, nami sato: upami éta angkat tempat persembunyianana, cuaca goréng bakal tetep lila deui; Sabalikna, upami anjeun cicing, maka cuaca anu saé tungtungna bakal balik.

Mangrupikeun tradisi anu parantos dirayakeun di Amérika Serikat sareng Kanada langkung ti saabad katukang, khususna ti saprak 1887.

Poé Groundhog

Asalna Poé Groundhog

Dinten ieu ngagaduhan asal agama. Éta sadayana dimimitian ku Candlemas Day, tanggal perayaan pikeun sadaya urang Kristen anu mimiti dirayakeun di Wétan, sareng anu teras nyebar ka Kulon dina abad ka-XNUMX. Salami dinten ieu, di Éropa lilin diberkahi sareng disebarkeun di kalangan masarakat. Para pamilon nyatakeun yén, upami langit jelas, usum salju bakal manjangan. Bangsa Romawi ngalaksanakeun tradisi ieu ka urang Jérman, anu nyarios éta upami panonpoe mecenghul dina 2 Pébruari, landak tiasa ningali kalangkangna sareng kumargi éta bakal aya usum salju kadua.

Teras urang Jérman anu hijrah ka Pennsylvania neraskeun festival anu unik ieu, sanaos aranjeunna ngaganti landak pikeun marmots, kumargi aranjeunna seueur di dinya. Ieu kumaha éta disebatna "Groundhog Day", dinten anu diabadian dina pilem "Trapped in Time."

Tapi kumaha dipercaya groundhog nalika ramalan cuaca?

Nya, marmots gaduh jangka hayat genep taun, sareng ngémutan henteu sataun sami ... anéh panginten anjeun leres. Nyatana, Pusat Data Iklim Nasional (NCDC) Badan Amérika Serikat pikeun Laut sareng Suasana (NOAA) ngadamel diajar di mana diturunkeun yén "groundhog henteu nunjukkeun bakat dina ngaramal datangna usum semi, khususon dina taun-taun ayeuna"Sakumaha disimpulkeun ku NCDC.

Janten siga kitu, Groundhog Day mangrupikeun alesan anu sampurna pikeun ngagungkeun cinyusu anu bakal datang… Atanapi meureun henteu.

Poé Groundhog

Poé Bingah Groundhog!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.