Naon anu nyababkeun pangaruh rumah kaca?

Pangaruh rumah kaca

Seueur anu dicarioskeun ngeunaan pangaruh rumah kaca, akhir-akhir ieu saolah-olah éta mangrupikeun hal anu négatip, hal anu tiasa nyababkeun urang seueur masalah boh pikeun manusa boh pikeun sesa mahluk hirup anu nyicingan planét Bumi. Tapi naha urang terang naon anu nyababkeun éta sareng kumaha pentingna pikeun kahirupan?

Maka kuring bakal ngajelaskeun naon sareng naon anu nyababkeun pangaruh rumah kaca Janten, ku cara ieu, anjeun tiasa ngartos sakedik planét anu keuna ka urang.

Naon pangaruh rumah kaca?

Skéma pangaruh rumah kaca

Mangrupikeun prosés anu mana radiasi anu dipancarkeun tina panonpoé kaserep ku gas rumah kaca o GHG (uap cai, karbon dioksida, metana, nitrogén oksida, ozon sareng klorofluorokarbon) kapendak dina atmosfir sareng mancarkeun sagala arah. Sababaraha radiasi ieu kaserep ku permukaan Bumi, sahingga suhu permukaan rata-rata naék, sahingga hirup aya.

Najan kitu, aktivitas manusa parantos nguatkeun prosés alami ieu, sahingga parah pemanasan global.

Naon balukarna?

Pangaruh rumah kaca alami parantos ngantepkeun kahirupan sakumaha urang terang ayana sareng ngembangkeun; Nanging, nalika manusa ngabobotohan leuweung, nganggo bahan bakar fosil, polusi sareng, pamustunganana, henteu ngurus planét, konsentrasi GHGs, khususna karbon dioksida, ngan ukur naék.

Salaku akibatna, langkung seueur radiasi dipulangkeun deui kana permukaan, nyababkeun a kanaékan suhu rata-rataéta lebur tina és kutub, anu bakal ngabalukarkeun naékna permukaan lautéta sateuacanna gurun , parobahan dina musimjeung parobahan pola hujan.

Stasion listrik nuklir

Pangaruh rumah kaca mangrupikeun prosés anu kedah tetep alami. Kusabab kitu, penting pikeun ngeureunkeun ngancurkeun planét ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Rosio cenahna

    Hatur nuhun parantos nyayogikeun kami seueur topik anu dipikaresep, sabab ieu bakal ngabantosan kami pikeun langkung seueur terang ngeunaan karuksakan planét urang sareng perawatan sareng tindakan anu kedah urang laksanakeun.

  2.   Carolay Pacheco cenahna

    Éta tetep ngajelaskeun sabab-sabab anu aranjeunna tingali ayeuna 😞😒😣😣😣😣😣😤😤😤😤😤